Priština nema za šta da optuži Slađana Trajkovića! Advokati: Radnje za koje ga svedok optužuje nisu ni krivično delo, a kamoli ratni zločin!

25.04.2024

15:57

0

Naredna ročišta u slučaju Trajkovića zakazana su za 7, 17, i 20. maj

Priština nema za šta da optuži Slađana Trajkovića! Advokati: Radnje za koje ga svedok optužuje nisu ni krivično delo, a kamoli ratni zločin!
Slađan Trajković - Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

Advokati Dejan A. Vasić i Jelena Krivokapić izjavili su danas nakon održanog ročišta u slučaju Slađana Trajkovića, koga Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin, da su zadovoljni iskazom svedoka, jer on, kako tvrde, praktično ne optužuje Trajkovića direktno ni za šta.

Trajković se tereti za navodne zločine nad civilnim stanovništvom u periodu od 1998. do 1999. godine u opštini Vučitrn. On je i sam uzeo učešće u današnjem ispitivanju svedoka Medi Gašija, a odbrana je u nekoliko navrata sugerisala da se izjave svedoka iz 2021. ne poklapaju sa današnjim. 

Advokat Dejan A. Vasić ističe da radnje za koje svedok optužuje Trajkovića nisu čak ni krivično delo.

Tanjug/Dopisnik KiM
 

- U suštini, mi smo zadovoljni iskazom ovog svedoka. On nije svedok koji za bilo šta teško optužuje Slađana. U stvari, te radnje za koje on kaže da je Slađan navodno učinio, to nije nikakvo krivično delo. Mi se nadamo da ćemo ovim efikasnim tempom i u naredna tri pretresa uspeti da saslušamo veći deo svedoka koje tužilaštvo smatra za važne kada bi se verovatno i stvorili uslovi za promenu mere koja je Slađanu do sada nametnuta. Te radnje koje on kaže da je Slađan izvršio, to nisu neke radnje koje bi se uopšte mogle smatrati krivičnim delom, a kamoli ratnim zločinom - rekao je Vasić za portal Kosovo online.

Naredna ročišta u slučaju Trajkovića zakazana su za 7, 17, i 20. maj.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra 2022. u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Specijalno tužilaštvo Kosova je protiv okrivljenog Slađana Trajkovića podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine, u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike