Srpska lista: Vučić jedini saveznik i iskreni borac za srpski narod!

22.04.2024

21:43

0

Predstavnici Srpske liste zahvalili su se u ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije predsedniku Vučiću na, kako kažu, lavovskoj borbi za srpski narod koji je, kako kažu, izložen neosnovanom i nepodnošljivom pritisku

Srpska lista: Vučić jedini saveznik i iskreni borac za srpski narod!
Ilustracija - Copyright Tanjug/Srpska lista

Na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pokazalo se da je predsednik Aleksandar Vučić jedini saveznik i borac za srpski narod koji je suočen sa velikim pritiscima, saopštila je večeras Srpska lista.

"U vremenu kada se Srbi na Kosovu i Metohiji suočavaju sa najvećim pritiscima od strane antisrpskog režima Aljbina Kurtija, na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija još jednom se pokazalo ko je jedini saveznik i iskreni borac za naš narod u ovim teškom vremenima, a to je predsednik Aleksandar Vučić", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, bez obzira na sve laži i podmetanja iz Prištine, kao i nastojanja njihovih mentora da ih predstave kao konstruktivnu stranu, danas se usred Njujorka čula jasna poruka da je potrebno zaštititi srpski narod koji je izložen neskrivenoj represiji i progonu od strane kosovskih institucija.

Takođe, poručuju iz Srpske liste, potrebno je "osloboditi sve Srbe koji se nalaze u prištinskim kazamatima, koji su nevini i časni ljudi, politički zatvorenici režima u Prištini".

Predstavnici Srpske liste zahvalili su se u ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije predsedniku Vučiću na, kako kažu, lavovskoj borbi za srpski narod koji je, kako kažu, izložen neosnovanom i nepodnošljivom pritisku.  

"Naša je sreća i nada što u ovim teškim vremenima na čelu Srbije imamo Aleksandra Vučića a ne one koji su dok smo mi stradali okretali glavu od Kosova i Metohije i bežali po Rumuniji", ističe se u saopštenju Srpske liste.

Predsednik Vučić izjavio je danas na sednici Saveta bezbednosti u Njujorku, na kojoj je predstavljen redovni šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonia Gutereša o radu UNMIK-a, da je Srbija ispunila sve teške obaveze iz Briselskog sporazuma, ali da ni posle 11 godina formiranje Zajednice srpskih opština nije ni na vidiku.

Vučić je, pored ostalog, rekao da mera ukidanja upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji predstavlja kulminaciju etnički motivisane, promišljene kampanje, koju privremene prištinske institucije vode protiv Srba na KiM.

Bonus video:


 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike