Porfirije sa O'Brajanom i Hilom o unapređenju odnosa Srbije i SAD!

20.04.2024

21:38

0

Srpska pravoslavna crkva će nastaviti neodstupno da poziva na ljubav i razumevanje, gradi mir, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u Bosni i Hercegovini, naglasio je patrijarh.

Porfirije sa O'Brajanom i Hilom o unapređenju odnosa Srbije i SAD!
Patrijarh Porfirije - Copyright ATAImages/R.Z.

Patrijarh srpski Porfirije primio je danas u Patrijaraškoj rezidenciji u Beogradu pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsa O’Brajana i ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila.

Ističući važnost unapređenja odnosa Srbije sa SAD u duhu prijateljstva koji je u dugom istorijskom periodu odlikovao odnos srpskog i američkog naroda, poglavar SPC je upoznao goste sa neizmenjivim stavom SPC da su Kosovo i Metohija deo Republike Srbije.

S obzirom na tu činjenicu, patrijarh je kao štetno ocenio uključivanje Kosova i Metohije u Savet Evrope, saopšteno je iz SPC.

Razgovarajući o međunacionalnim i međudržavnim odnosima u regionu, patrijarh je iskazao krajnju zabrinutost i kao potpuno štetnu ocenio inicijativu za izglasavanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, pritom ne dovodeći u pitanje činjenicu da svi koji su počinili bila kakav ratni zločin treba da budu izvedeni pred  lice pravde.

Uprkos takvim inicijativama koje ne da ne donose ništa dobro, nego narode koji vekovima dele isti životni prostor stavljaju pred nova iskušenja i izazove, Srpska pravoslavna crkva će nastaviti neodstupno da poziva na ljubav i razumevanje, gradi mir, kako na Kosovu i Metohiji, tako i u Bosni i Hercegovini, naglasio je patrijarh.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike