Ministar Đorđe Milićević: Srbi iz regiona jednoglasno uz predsednika Vučića!

20.04.2024

21:44

0

On je apelovao na jedinstvo svih Srba gde god oni živeli i podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa

Ministar Đorđe Milićević: Srbi iz regiona jednoglasno uz predsednika Vučića!
Ministar Đorđe Milićević - Copyright Ministarstvo bez portfelja za odnose sa dijasporom/Duško Vukajlović

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević pozvao je večeras u Podgorici srpske organizacije i udruženja iz zemalja regiona da jednoglasno osude pokušaje nametanja kolektivne krivice i proglašenja srpskog naroda genocidnim. 

Ministar je apelovao na jedinstvo svih Srba gde god oni živeli i podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa.

Predloge ministra da se u zaključcima Konferencije srpskih nacionalnih organizacija regiona, koja se od 20. do 22. aprila održava u Podgorici i Skadru, usvoji osuda sramne preporuke Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope o prijemu lažne države Kosovo, kao i da se osudi i odbije eventualna rezolucija UN o genocidu u Srebrenici i da se podrži diplomatska borba koju vodi Aleksandar Vučić, učesnici skupa su podržali burnim aplauzom, saopšteno je iz kabineta ministra Đorđa Milićevića.

Ministarstvo bez portfelja za odnose sa dijasporom/Duško Vukajlović
 

- U situaciji kada smo izloženi teškim pritiscima najvažnije je da pokažemo slogu i jedinstvo, jer samo tako možemo da pobedimo i odbranimo naše vitalne nacionalne i državne interese. Skup kakav je ovaj u Podgorici još jedan je pokazatelj jedinstva srpskog naroda i želje da se za naše ciljeve borimo mirnim sredstvima, ne ugrožavajući integritet bilo koje zemlje u regionu, ali poštujući pravo na očuvanje posebnosti naših nacionalnih, verskih prava. Ono što jasno i glasno mogu da vam poručim kao ministar u Vladi Srbije je da država Srbija neće nikome u regionu nametati svoju volju, ali neće ni dozvoliti da bilo ko ugrožava identitetska prava srpskog naroda - rekao je Milićević. 

Ministarstvo bez portfelja za odnose sa dijasporom/Duško Vukajlović
 

On je istakao da će Srbija poštovati sve susedne države, ali i da će uvek podržavati borbu za ostanak i opstanak srpskog naroda na vekovnim ognjištima. 

- Pomagaćemo našem narodu gde god on živeo, a posebno ćemo da radimo na identitetskim pravima, očuvanju srpskog jezika i pisma.  Predsednik Republike Aleksandar Vučić dao nam je jasne ciljeve koje sprovodimo a to je obnova nacionalnog duha, nacionalna konsolidacija, očuvanje srpske kulture, jezika i pisma, kao i ekonomsko jačanje našeg naroda. Ti ciljevi su postavljeni u realne okvire, idu u korak sa svetom, i ne ugrožavaju nikoga oko nas - istakao je ministar Milićević u svom obraćanju. 

Ministarstvo bez portfelja za odnose sa dijasporom/Duško Vukajlović
 

 

Konferenciji u Podgorici prisustvuju predstvnici Srba iz Crne Gore, Albanije, Hrvatske, Rumunije, Mađarske, Severne Makedonije, Republike Srpske i Federacije BiH, dodaje se u saopštenju. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike