Zloupotreba tragedije u cilju manipulacije - predsednik Nacinalnog saveta Vlaha: Vlasi nisu ugroženi, deo su državnog sistema Srbije

13.04.2024

16:43

0

Vlasi imaju sva prava zagarantovana od matične države Srbije i Vlasi nisu ugroženi od strane većinskog naroda

Zloupotreba tragedije u cilju manipulacije - predsednik Nacinalnog saveta Vlaha: Vlasi nisu ugroženi, deo su državnog sistema Srbije
Copyright NS Uživo

Povodom ponovnog pokušaja zloupotrebe strašnog zločina koji se desio u Boru, sada od strane Rumunske Partije čiji su predstavnici Živoslav Lazic iz Velikog Gradišta i Dragan Demić iz Petrovca a sve u službi Dragana Djilasa, Nacionalni Savet vlaške nacionalne manjine izjavljuje sledeće.

Nacionalni savet vlaha naoštrije osudjuje politizaciju tragedije ubistva male Danke kao i bilo koju politizaciju tragedija i nemilih događaja naročito sa zloupotrebom nacionalnih osećanja. U navedenom slučaju Lazić i Demić, očigledno, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, zloupotrebljavaju i manipulišu nacionalnim osećanjima Vlaha ali i na jedan mizeran način tragedijom u Boru tako što u ime Vlaha, iako predstavljaju Rumune, pozivaju da policijski službenik podnese ostavku. Jasno je svima da je njegova izjava izvučena iz konteksta i zloupotrebljena. Sve to što rade Lazić i Demić Vlasima je odvratno i najoštrije osudjujemo.

Vlasi su deo državnog sistema, zastupljeni su u svim organima državne uprave. Vlasi imaju sva prava zagarantovana od matične države Srbije i Vlasi nisu ugroženi od strane većinskog naroda. Zato ako Lazić i Demić nisu zadovoljni svojim statusom neka zajedno sa njihovim Djilasom počnu da se bore idejama i programom a ne najovratnijim podmetanjima.

Novica Janošević, predsednik Nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike