Vučić se sastao sa ministarkom spoljnih poslova Gane: Brojne teme na stolu (FOTO)

12.04.2024

12:06

0

Dodao je da su razmenili mišljenja i o razvoju gobalne geopolitičke situacije i mestu dve zemlje u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova

Vučić se sastao sa ministarkom spoljnih poslova Gane: Brojne teme na stolu (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministarku spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane Širli Ajorkor Bočvej.

- Sadržajan i prijateljski razgovor sa ministarkom Širli Ajorkor Bočvej o svim temama od značaja za naše bilateralne i ekonomske odnose. Detaljno sam upoznao uvaženu sagovornicu sa aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija susreće na međunarodnom planu, kao i sa koracima koje će naša zemlja preduzeti kako bi odbranila svoje državne i nacionalne interese - objavio je Vučić na Instagramu.

Dodao je da su razmenili mišljenja i o razvoju gobalne geopolitičke situacije i mestu dve zemlje u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova.

- Zahvalio sam na podršci Gane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao da je u današnjim vremenima, više nego ikada, neophodno da se sve zemlje vrate principima Povelje Ujedinjenih nacija i načelima međunarodnog prava, kao jedine osnove na kojoj treba graditi međusobno poverenje i poštovanje u odnosima među državama. Zamolio sam uvaženu ministarku Širli Ajorkor Bočvej da prenese srdačne pozdrave predsedniku Nanu Akufo-Adou, iskrenom prijatelju naše zemlje, čija poseta Srbiji je dala novi zamah našim tradicionalno dobrim odnosima, na koje smo ponosni - naveo je Vučić.

Podsetimo, sastanak je, kako je i najavljeno, počeo u 10.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike