Vučić primio predsedavajućeg OEBS-a: Imali smo dobar i sadržajan sastanak (FOTO)

10.04.2024

20:09

0

Naglasio sam važnost uloge OEBS-a u očuvanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi - dodao je on

Vučić primio predsedavajućeg OEBS-a: Imali smo dobar i sadržajan sastanak (FOTO)
Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je imao dobar i sadržajan sastanak sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i šefom diplomatije Malte Ijanom Bordžom, dodavši da su razmenili mišljenja o bilateralnim odnosima, regionalnim i geopolitičkim prilikama, kao i saradnji Srbije i OEBS-a i napretku reformskih procesa u zemlji.

- Naglasio sam važnost uloge OEBS-a u očuvanju bezbednosti i stabilnosti u Evropi i poštovanju međunarodnog javnog prava. Upozorio sam, i ovom prilikom, na konstantno zanemarivanje i kršenje postignutih sporazuma kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine i ukazao na ozbiljne posledice takvog ponašanja Prištine i dela međunarodne zajednice - napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Dodao je da je ponovio da Srbija, "i u ovim izazovnim okolnostima, dosledno i odgovorno postupa, kako u spoljnopolitičkim okvirima, tako i na unutrašnjem planu, poštujući zakonodavne okvire, negujući konstruktivan dijalog i štiteći svoj narod, nacionalne i državne interese".

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike