Đurđev: Ko ne podržava borbu Srbije protiv rezolucije o Srebrenici, taj je opozicija sopstvenom narodu

10.04.2024

20:07

0

Autor: 24sedam

On smatra da će naša zemlja, uprkos preprekama i klipovima koji joj se pod točkove guraju i iznutra i spolja, uspeti da odbrani svoje interese

Đurđev: Ko ne podržava borbu Srbije protiv rezolucije o Srebrenici, taj je opozicija sopstvenom narodu
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev rekao je danas da ko ne podržava borbu Srbije protiv rezolucije o Srebrenici i tzv. Kosova u Savet Evrope, taj nije opozicija Vučiću, već sopstvenoj državi i narodu. 

- Svako ko se bavi politikom i društvenim aktivizmom u Srbiji, a ne želi da samoinicijativno pruži doprinos svojoj državi i narodu u borbi protiv namere određenih inostranih centara moći da usvoje rezoluciju o lažnom genocidu u Srebrenici, kao i protiv prijema tzv. Kosova u Savet Evrope, znajte da nije opozicija predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kako to često vole da kažu, već sopstvenoj državi i narodu. Takvo ponašanje je više od izdaje, to je tragedija istorijskih razmera - izjavio je Đurđev.

On smatra da će naša zemlja, uprkos preprekama i klipovima koji joj se pod točkove guraju i iznutra i spolja, uspeti da odbrani svoje interese, jer su oni, kako Đurđev kaže, čisti kao suza i zasnovani na istini i pravdi. 

- Njih nikada nećete čuti da bilo gde i od bilo koga brane interese sopstvene države i naroda, čak ni od terorista i ekstremista poput Aljbina Kurtija. Naprotiv, mogli smo ih videti u Evropskom parlamentu u ulozi odrođenih đavoljih advokata - napomenuo je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige pozvao je sve istinske rodoljube da stanu u odbranu Srbije i srpskog naroda.

- Čekaju nas teška i izazovna vremena. Biće teško, ali pobedićemo, jer uvek smo pobeđivali i iz pobeda izlazili jači - zaključio je Đurđev.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike