Brnabić se sastala sa predsedavajućim OEBS

10.04.2024

17:36

0

Brnabić je Bordžu poželela dobrodošlicu u Srbiju

Brnabić se sastala sa predsedavajućim OEBS
Copyright Tanjug/Narodna skupština Republike Srbije

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i ministrom spoljnih i evropskih poslova i trgovine Republike Malte Ijanom Bordžom i obavestila ga da je sutra pozvala sve parlamentarne stranke na još jednu rundu razgovora o implementaciji preporuka Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Ona je napomenula je da će sastanku prisustvovati i organizacije civilnog društva, međunarodni partneri Republike Srbije kao i predstavnici Misije OEBS-a u Srbiji.

Brnabić je Bordžu poželela dobrodošlicu u Srbiju i izrazila zadovojstvo što ima priliku da na samom početku svog mandata kao predsednice parlamenta razgovara sa predsedavajućim tako značajne institucije, kao što je OEBS.

Tanjug/Narodna skupština Republike Srbije
 

Predsednica skupštine podsetila je da su u parlamentu pre dve godine usvojene ustavne izmene koje jačaju nezavisnost pravosuđa, te da je u tome pomoć OEBS- a bila više nego dragocena.

Bordž je pohvalio Srbiju u vidu spremnosti za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i istakao da je naša zemlja pokazala veliku posvećenost tome uprkos brojnim izazovima.

Sastanku su prisustvovali i Sandra Božić, potpredsednica Narodne skupštine i šefica delegacije Narodne skupštine Republike Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a, Marina Raguš, potpresednica Narodne skupštine i predsednica Odbora za spoljne poslove kao i Jan Bratu, šef Misije OEBS-a u Srbiji.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike