Pukla tikva u opoziciji: Đilas oterao Pokret slobodnih građana i Pavla Grbovića

10.04.2024

09:36

0

Lider takozvanog saveza Srbija protiv nasilja izbacio je tri poslanika Pokreta slobodnih građana - Pavla Grbovića, Anu Oreg i Vladimira Pajića

Pukla tikva u opoziciji: Đilas oterao Pokret slobodnih građana i Pavla Grbovića
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Lidet takozvanog saveza Srbija protiv nasilja Dragan Đilas oterao je Pokret slobodnih građana na čelu sa Pavlom Grbovićem.

Đilasova poslanička grupa se raspala - u nazivu poslaničke grupe više ne postoji "Pokret slobodnih građana", već samo Stranka slobode i pravde. Đilas je izbacio tri poslanika Pokreta slobodnih građana - Pavla Grbovića, Anu Oreg i Vladimir Pajića.

Podsetimo, juče je Ana Stevanović Đukić, članica predsedništva, napustila Stranku slobode i pravde.

- Posle 5 godina odlučila sam da i formalno napustim Stranku slobode i pravde, u kojoj sam od dana osnivanja i podnesem ostavke na stranačke funkcije - članice predsedništva i internacionalnog sekretara - objavila je Stevanović Đukić na društvenoj mreži H.

- Razlozi za ovu odluku su brojni budući da ona nije doneta u trenutku, no ključan razlog je nepovratno razilaženje u vrednostima. Predstojeću najavu bojkota beogradskih izbora smatram pogrešnom. Ako je opozicija u decembru bila toliko blizu pobedi u Beogradu, onda bi period od predstojeća 2 meseca stranački aktivisti opozicije trebalo da iskoriste i učine doslovno sve što je moguće za svaki glas. Velika je šteta što unutar opozicije nije na tu temu bilo šire debate niti saglasnosti - istakla je Stevanović Đukić, obrazlažući odluku da napusti stranku Dragana Đilasa.

S druge strane i lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić pobunio svog koalicionog partnera i lidera takozvanog saveza Srbija protiv nasilja Dragana Đilasa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike