Ministarka Popović o planiranju ubistva Vučića: Predsednik objavio rat organizovanom kriminalu i zbog toga se našao na meti "kavačkog klana"

08.04.2024

12:27

0

Predsednik je trn u oku svima onima koji smatraju da se na državu može uticati iz podzemlja

Ministarka Popović o planiranju ubistva Vučića: Predsednik objavio rat organizovanom kriminalu i zbog toga se našao na meti "kavačkog klana"
Copyright Tanjug/Ministarstvo pravde/Zoran Nikolić

Ministarka pravde Maja Popović oglasila se povodom najnovijih saznanja da je vođa "kavačkog klana" planirao ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučno je objavio rat organizovanom kriminalu i zbog toga se našao na meti "kavačkog klana" koji je, prema saznanjima obaveštajnih službi, planirao njegovo ubistvo - potvrdila je ministarka pravde, i dodala da je činjenica da je i Evropol došao do saznanja o planiranju ubistva predsednika Vučića od strane "kavačkog klana" potvrda da je upravo predsednik Vučić najveći i najnepokolebljiviji borac protiv organizovanog kriminala.

- Predsednik je trn u oku svima onima koji smatraju da se na državu može uticati iz podzemlja. Dokazima o planiranju ubistva predsednika razobličavaju se svi pokušaji njegove kriminalizacije. Potvrda o planiranom atetnatu na predsednika definitivno je obesmislila svaki pokušaj njegove diskreditacije - kaže ministarka.

- Državotvorna politika Aleksandra Vučića čvrsto stoji na stavu da je država jača od svakog kriminalnog klana i da će biti nepokolebljiva i istrajna u toj borbi - izjavila je ministarka Popović.

MUP
 

 

Podsetimo, vođe kriminalnog "kavačkog klana", kako pokazuje prepiska preko Skaj aplikacije koju je Evropol dostavio crnogorskim istražnim organima, imale su samo jednu metu, a to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić! Oni su u tim razgovorima preko kriptovane telefonske aplikacije kovali planove za smenu predsednika Vučića!

- Samo mi možemo obaliti Vučića - kaže šef "kavčana" Radoje Zvicer, sada odbeglom policajcu Ljubu Miloviću, 10. januara 2021. godine, a povod ove priče bio je dolazak Džozefa Bajdena na čelo SAD.

Milović u tom kontekstu navodi da se Bajdenovim dolaskom mora zaokrenuti politika na Balkanu, i da će SAD ići „na rušenje Vučića svim silama“.

- Rekao sam ti da samo mi možemo obaliti Vučića da mu na početak prvenstva 40.000 počne skandirati... Svaku vlast u Srbiji su obalili navijači - šalje poruku Zvicer.

U redovima "kavačkog klana", kako će kasnije registrovati istražitelji iz Crne Gore i Srbije, bili su između ostalih i Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su godinama rukovodili dobrim delom navijača beogradskog Partizana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike