Vladimir Orlić raskrinkao opoziciju: Danima vrte "razgovaramo samo o preporukama ODIHR", a danas: "Pusti preporuke, ima nešto važnije"

01.04.2024

20:14

0

NATO opozicija sada ne želi izbore, za koje je danima tražila da se ponove

Vladimir Orlić raskrinkao opoziciju: Danima vrte "razgovaramo samo o preporukama ODIHR", a danas: "Pusti preporuke, ima nešto važnije"
Vladimir Orlić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Vladimir Orlić oglasio se danas, nakon sastanka o preporukama ODIHR sa opozicijom, na društvenoj mreži Tvitter.

- Tajkunska kamarila danima vrti "razgovaramo samo o preporukama ODIHR, drugo nas ne zanima!", a danas: "pusti preporuke, ima nešto važnije". Znači, lagali. Birački spisak? Ne, nije to. Dakle, i to lagali. Nije ni RTS? Opet lagali. Najvažnije im sad: da ne budu izbori - napisao je Orlić.

 

 

Podsetimo, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić danas je istakla da su na sastanku sa opozicijom oko preporuka ODIHR prihvatili dva od tri zahteva opozicije.

Na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije posle Kolegijuma na čijem dnevnom redu je bila primena preporuka ODIHR-a, Brnabić je istakla da jedini zahtev koji nisu mogli da prihvate je da beogradski i izbori na lokalu koji nisu održani u decembru budu održani istog dana.

"Treću tačku ne možemo da prihvatimo, jer zadire duboko u demokratske norme i principe, jer se traži da se nekom nasilno skrati ili produži mandat. Onda nemate ni Ustav ni demokratiju. Izašli smo u susret i prethodnoj vladi i gradskoj skupštini, jer smo skratili mandat za tri godine, pošto su izbori bili  2022", navela je Brnabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike