Vučić o nepoznatoj letelici iznad Valjeva: "Sledeći put kad to otkrijemo, treba je srušiti odmah" (VIDEO)

31.03.2024

11:33

0

Ono juče je bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor, rekao je Vučić

Vučić o nepoznatoj letelici iznad Valjeva: "Sledeći put kad to otkrijemo, treba je srušiti odmah" (VIDEO)
Copyright Tanjug/video

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas tokom obilaska jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici da bi drugi put trebalo srušiti letelice koje se nađu u našem vazdušnom prostoru kao što je juče bio slučaj i delovati na njih protivvazdušnim oklopnim oružjem.

"Ono juče je bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor. Sledeći put po tome će PVO dejstvovati i srušiti, pa da utvrdimo čije je", rekao je Vučić.

U obilasku su i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali i predsednik RS Milorad Dodik.

Podsetimo, na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, juče je podignut dežurni par lovačkih aviona MiG-29, a dežurne raketne jedinice za PVD i radarska sredstva nastavili su sa osmatranjem vazdušnog prostora, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.


U toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj se izgubio sa odraza radarskih pokazivača. Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije. Nakon pretrage zone, dežurnom paru lovačkih aviona naređeno je da se vrati na matični aerodrom, dok su ostale snage nastavile sa redovnim praćenjem i osmatranjem vazdušnog prostora, dodaje se u saopštenju.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike