Odbraniti državne interese, a ne ugroziti sigurnu budućnost naših potomaka, cilj je koji Vučić i Vučević razumeju

31.03.2024

11:21

0

Naša istorija je zaista bogata i nudi nam mnoge odgovore

Odbraniti državne interese, a ne ugroziti sigurnu budućnost naših potomaka, cilj je koji Vučić i Vučević razumeju
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Marko Đoković

Po ko zna koji put Srbija se nalazi između istoka i zapada i mi se po starom običaju delimo. A da li zaista postoji izbor za Srbiju i da li postoji dilema? Navikli smo da se delimo na Partizan i Zvezdu, četnike i partizane, plave i crvene, sa parne ili neparne strane ulice i mnoge druge. Кao da je nacionalni sport postalo pronaći razlog da se podelimo, a kao daleka sena i skoro pa zaboravljeno da smo dobro prolazili samo kada smo se ujedinjavali i kada smo gledali samo sebe i naše državne interese, piše Srđan Barac, politički analitičar

Teško vreme- teške odluke

Naša istorija je zaista bogata i nudi nam mnoge odgovore. Ako su nepismeni Miloš Obrenović i Кarađorđe znali da svoje borbene operacije pokreću u skladu sa dešavanjima na dvorovima istočnim i zapadnim (Bečkom, Istambulskom, Moskovskom, Pariskom), da li je moguće da mi danas to ne možemo da postavimo na tako jednostavne bazične osnove? Nekada je istinska hrabrost otćutati, ugristi se za jezik, prepustiti nešto, čekati, pa čak i povući se nekada je znak hrabrosti i mudrosti. Jeftine parole, lupanje u patriotske grudi iz dečijih soba i hrabri govori inspirisani rakijom plaćenom na veresiju nisu znak ni mudrosti ni hrabrosti. Danas je teško vreme i zahteva teške odluke koje su možda na prvu loptu povlačenje ili ustupanje, ali su iz drugog ugla taktički potez koji omogućava da se dođe do pozicije za napad. Važno je pokazati visok stepen agilnosti u narednim danima i čvrstu veru u državni kurs.

Printscreen Instagram milosvucevic
 

 

Vučević lider koji razume

Ponovo je Miloš ovaj put Vučević lider koji razume da pravu snagu ne treba pokazati uvek i svakome već je prikupljati u tišini i bez prevelike buke. To se odslikava najbolje kroz jačanje vojske i vojnih kapaciteta Srbije dok je saradnja na najvišem mogućem nivou i sa NATO savezom i sa Ruskim ministarstvom odbrane. Jaka ekonomija i investicije u infrastrukturu su omogućile da postoje sredstva koja će se pravilno iskoristiti za jačanje odbrambenih kapaciteta Srbije. Ostati važan partner istoku i zapadu je kurs koji je teško održati ovih dana i promene ne znače da se odustalo i od krajnjeg cilja. Odbraniti nacionalne i državne interese, a ne ugroziti sigurnu budućnost naših potomaka je izuzetno kompleksan zadatak i za tako važnu, a tešku plovidbu jasno je da ne možete izabrati neiskusnu posadu.

Printscren TV Tanjug
 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike