Važno je da sami čuvamo svoje nebo: Predsednik Vučić u Batajnici u obilasku RV i PVO (VIDEO)

31.03.2024

11:08

0

Autor: 24sedam

Obilasku prisustvuju i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović

Važno je da sami čuvamo svoje nebo: Predsednik Vučić u Batajnici u obilasku RV i PVO (VIDEO)
Copyright Tanjug/Sava Radovanović/Video

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić obilazi od 11 časova jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Tv Pink Printscreen
 

 

Obilasku prisustvuju potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i ministar finansija Siniša Mali, predsednica Skupštine Ana Brnabić i predsednik RS Milorad Dodik.

Na samom početku predsednik se prisetio prethodnog dolaska, te primetio da je mnogo toga izgrađeno.

- Prošli put kad sam bio, ništa od ovih hangara nije bilo. Isto smo ovde stajali, padala je kiša, prisetio se Vučić.

Tanjug/video
 

 

- Ono juče je li bio balon ili veliki špijunski dron? Brzo je napustio prostor, pitao je predsednik Srbije povodom situacije iznad Valjeva, kada je Vojska Srbije podigla dva miga jer je na visini od 5.500 metara primećena špijunska letelica.

-Ništa sledeći put ćemo je srušiti, pa da utvrdimo čija je, prokomentarisao je Vučić.

Tanjug/Sava Radovanović
 

 

On je najavio da će sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom pričati i o nabavci borbenih aviona "rafala".

- Mi ćemo svakako ići u nabavku, rekao je Vučić, dodajući da smo nabavili nove radare.

Tv Pink Printscreen
 

 

- Moramo da vodimo računa o regionu. Kao vojno neutralna zemlja moramo da budemo jači, da bismo tu neutralnost mogli da sačuvamo, rekao je predsednik te najavio da su naručeni novi 122mm raketni sistemi koji se u svetu najviše koriste. 

Potom se obratio ministar odbrane i mandatar Miloš Vučević.

Tv Pink Printscreen
 

 

-Ovo je verovatno moje poslednje obraćanje kao ministra odbrane, zahvaljujem se predsedniku Vučiću, Generalštabu, prijateljskom i profesionalnom odnosu u saradnji, a rezultate ćete tek videti. Hvala svima, nova Vlada kao i prethodna daće podršku Vojsci Srbije, jer ona je garant opstanka Srbije i njene nezavisnosti, rekao je budući predsednik Vlade Miloš Vučević. 

Obraćanje predsednika Srbije

-Hoću da se zahvalim predsedniku Dodiku što je danas ovde u Batajnici i da čestitam Milošu Vučeviću novom mandataru, verujem da će dobiti poverenje narodnih poslanika, pred njim su teški zadaci i mnogo toga što moramo da uradimo da bi nam zemlja napredovala. Danas ste mogli da vidite deo unapređenih mogućnosti. Oslanjamo se na domaću proizvodnju, rekao je predsednik Srbije na početku obraćanja.

Tanjug/Video
 

 

-Nekim stvarima sam zadovoljan, nekim nisam, moramo da radimo na bespilotnim letelicama, već za 20 dana videćete prva zvanična gađanja srpskih dronova, 20. aprila da se uverimo da li možemo da ih pravimo i mogu li da pogode, videćete naše "komarce" i "osice", a ja se do kraja godine nadam i "gavrane" i "osice" ćete da vidite. Važno je da sami čuvamo svoje nebo, poručio je Vučić. 

Predsednik je spomenuo i slučaj nestanka male Danke te pohvalio napore policije da nađu dete, da su ga i noćas obaveštavali o novim informacijama kada se pojavio novi trag.

Odgovarajući na pitanje o izborima i navodnim fantomskim biračima, Vučić je odgovorio da je Srbija jedna izborna jedinica i da svaki glasač može samo jednom da glasa, te se zahvalio na ukazanom poverenju.

-U vreme tih nasilnika, za 10, 12 godina njihove vlasti 140.000 ljudi je bilo više prijavljeno, u naše vreme prijavljeno je ukupno 20.000, pa što ste dovodili tolike fantomske birače? Oni znaju da ponovo gube izbore, umislili su da je njihov red valjda. Pa ne morate nikad da dođete na vlast, pojaviće se neki drugi... Vi ne morate nikad, postoje i neki drugi, bolji ljudi. Vi ste zamislili da morate da budete na vlasti. Po onome što imam, stvarna istraživanja na svaka tri dana. Strane sile su im odredile čak i kako će lista da se im se zove za Beograd, da pokušaju navodno da nas ugroze... "bolji grad za Beograd" to su im stranci odradili da znate, mogu i da vam pomognem, ako hoćete, poručio je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike