Vučić o Gruhonjiću: Sram ga bilo za Dinka Šakića - sve najgore mislim o svakoj njegovoj reči!

29.03.2024

19:07

0

Autor: 24sedam

Pozivam sve da niko nikom ne preti - naglasio je predsednik

Vučić o Gruhonjiću: Sram ga bilo za Dinka Šakića - sve najgore mislim o svakoj njegovoj reči!
Copyright Tanjug/Marko Đoković

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas javnosti iz Palate Srbija, gde je govorio o najbitnijim društveno-političkim temama, a prokomentarisao je i blokadu fakulteta u Novom Sadu i naglasio da poziva sve da ne pribegavaju nasilju.

- Pozivam sve da niko nikom ne preti, pozivam profesore da ne govore novinarkama da su ružne, to je sramota za te profesore, ne liče baš na profesore, to su oni što podržavaju Dinka Gruhonjića. Za ove druge molim da ne prete Dinku Gruhonjiću i nikom drugom. Sve najgore mislim o svakoj reči i svakoj izjavi Dinka Gruhonjića, ali ću svom svojim snagom kao predsednik da štitim njegov fizički integritet i njegovo pravo na drugačije mišljenje. Ne postoji čovek koji gore misli o svakom slovu koje je on izgovorio. Sram ga bilo za Dinka Šakića! Divno ime Dinko Šakić, sram te bilo! Ustaški zlikovac koji je poklao desetine i stotine hiljada Srba. I niko ne sme da kaže to. Evo ja kažem - sram te bilo za to! Ali to ne znači da iko sme da ugrožava njegov fizički integritet ili da ne sme da mu se dozvoli da on odgovori na to. Ima pravo na to, mi smo demokratska zemlja - rekao je Vučić.

Podsetimo, Gruhonjić je akademsku javnost uzburkao izjavom na tribini održanoj tokom festivala "Rebedu" u Dubrovniku, da je ponosan što nosi ime po Dinku Šakiću, ustaškom zločincu i zapovedniku logora Jasenovac i Stara Gradiška, u kojima su stradale stotine hiljada Srba, Jevreja i Roma.

Zbog toga su studenti Univerziteta u Novom Sadu blokirali juče u podne Filozofski fakultet, a kao svoj zahtev navode sankcionisanje profesora Dinka Gruhonjića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike