Aleksandar Vulin sastao se sa herojem Kube Ljortom

25.03.2024

10:27

0

Autor: 24sedam

Izrazio je zahvalnost zbog principijelne politike Kube da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost takozvanog Kosova

Aleksandar Vulin sastao se sa herojem Kube Ljortom
Aleksandar Vulin - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Aleksandar Vulin sastao se danas sa Fernandom Gonzalez Ljortom herojem Kube i predsednikom Kubanskog instituta za prijateljstvo sa narodima, jednim od čuvene kubanske petorice. 

Aleksandar Vulin je tokom razgovora kazao da srpski i kubanski narod dele iste vrednosti po pitanju slobode, suvereniteta i integriteta, istakavši da izuzetno ceni i poštuje upornu i žilavu borbu kubanskog naroda za slobodu, baš kao i samog Ljorta koji je skoro dve decenije života proveo u američkom zatvoru. 

Vulin je, takođe, izrazio zahvalnost zbog principijelne politike Kube da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost takozvanog Kosova. 

Fernando Gonzalez Ljort istakao je da je Srbija iskreni prijatelj Kube i zahvalio se Srbiji na doslednoj podršci po pitanju borbe kubanskog naroda za slobodu i nezavisnost. Ljort je dodao da je bombardovanje SR Jugoslavije i Srbije 1999. godine od strane NATO pakta bio strašan zločin za koji niko nije odgovarao. 

Fernando Gonzalez Ljort preneo je poziv Komunističke partije Kube Aleksandru Vulinu da poseti Kubu u što skorijem periodu. 

Sastanku Vulina i Ljorta prisustvovao je i ambasador Republike Kube u Beogradu Lejde Ernesto Rodriges Ernandes.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike