Đilas pokazao Srbiji da pravosuđe, ne da nije pod kontrolom Vučića, naprotiv - "žuti pipci" i dalje haraju (VIDEO)

20.03.2024

10:03

0

Multimilioner Dragan Đilas je u svom prvom skupštinskom obraćanju doneo tri velika puna registra sa presudama koje je dobio na sudu protiv medija i političara vlasti, i jedan prazan

Đilas pokazao Srbiji da pravosuđe, ne da nije pod kontrolom Vučića, naprotiv - "žuti pipci" i dalje haraju (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/ParlamentSrbija

Tajkun Dragan Đilas dokazao je juče tokom svog skupštinskog govora da pravosuđe nije pod kontrolom Vučića kao što tvrde, već da "žuti pipci" i dalje haraju pravosuđem.

Multimilioner Dragan Đilas je u svom prvom skupštinskom obraćanju doneo tri velika puna registra sa presudama koje je dobio na sudu protiv medija i političara vlasti, i jedan prazan. Dok je mahao njima, izgovorio je:

- Vidite ove foldere ovde. 135 presuda, 118 sudija je reklo da lažete! A u ovom jednom su vaše presude, optužnice i krivične prijave protiv mene - nema nijedna gospodo! Ni jedna jedina! 135 presuda, 118 sudija a ovaj drugi folder protiv mene je prazan.

Konačno, Đilas je priznao da su 12 godina lagali da je sudstvo i tužilaštvo pod kontrolom Vučića jer, kako je moguće da 118 različitih sudija presudi u korist Đilasa? Razlog bi mogao da leži upravo u ovim rečima Verice Barać koja je o stanju u pravosuđu u periodu do 2012. govorila: 

- Mi institucije nemamo a posle reforme pravosuđa 2009. mi nemamo ni ono pravosuđe kakvo smo imali, već je pretrpelo jednopartijsku čistku! Posledice će se tek u budućem periodu videti. Za 10 godina vlasti, sve njihove pljačke i afere su sitnica u odnosu na reformu pravosuđa! 840 sudija su u jednom danu otpustili bez razloga! Nemamo nezavisnu sudsku vlast jer je porušen temelj!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike