Ministar Jovanović osudio nasilje u Skupštini: Takvo ponašanje je neprihvatljivo i diskredituje institucije Srbije

19.03.2024

13:56

0

Duboko osuđujem nasilje koje su danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije demonstrirali licemerni predstavnici opozicije - rekao je on

Ministar Jovanović osudio nasilje u Skupštini: Takvo ponašanje je neprihvatljivo i diskredituje institucije Srbije
Mihailo Jovanović - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović osudio je nasilje koje su danas demonstrirali predstavnici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

- Duboko osuđujem nasilje koje su danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije demonstrirali licemerni predstavnici opozicije koji se, po njihovim rečima, bore za "Srbiju protiv nasilja". Takvo ponašanje je potpuno neprihvatljivo u demokratskom društvu i direktno ugrožava raspravu u najvišem telu zakonodavne vlasti. Incidenti poput ovih, kao što je pokušaj napada na predsedavajućeg Stojana Radenovića i pripadnike obezbeđenja, apsolutno su nedopustivi i diskredituju institucije Srbije. Ovakav vid nasilja dodatno polarizuje naše društvo i šteti miru i stabilnosti - izjavio je Jovanović.

O ovom incidentu oglasila se i Ana Brnabić, koja je odgovorila opoziciji na lažne optužbe da je pretila nekome.

- Vi ste valjda građani prvog reda, a mi svi drugi smo puki narod i ništa nam se ne može i vi kažete da ja pretim. Pomerila se sa ovog mesta nisam i nikome pretila nisam. Vi koji ste fizički nasrnuli na predsedavajućeg, koji je naš nacitiraniji naučnik, čovek koji je zaslužan što je Beogradski Univerzitet na Šangajskoj listi, rekli ste da je nula, gestikulirali da je lud, govorili mu da ide kući, tako izgleda vaša realnost - rekla je Brnabić.

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta, a na dnevnom redu sednice je i izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela i izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike