Vučević osudio nasilje u Skupštini: Đilasovi nasilnici ne poštuju ni profesorovo zvanje, ni znanje, ni godine

19.03.2024

13:18

0

Oni rade jedino što umeju, iživljavaju se nad vremešnim ljudima, nad ženama, nad devojkama - rekao je on

Vučević osudio nasilje u Skupštini: Đilasovi nasilnici ne poštuju ni profesorovo zvanje, ni znanje, ni godine
Copyright TANJUG/ RADE PRELIĆ

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević oglasio se na svom zvaničnom X profilu, povodom sramnog nasilja koje je danas zabeleženo Narodnoj skupštini Srbije.

- Najoštrije osuđujem neljudsko, sramno i gnusno nasilje koje sprovode predstavnici koalicije "Srbija za nasilje" Dragana Đilasa nad najstarijim narodnim poslanikom, profesorom, doktorom Stojanom Radenovićem. Đilasovi nasilnici ne poštuju ni profesorovo zvanje, ni znanje, ni godine. Oni rade jedino što umeju, iživljavaju se nad vremešnim ljudima, nad ženama, nad devojkama. Toj politici nema i nikada neće biti mesta u Srbiji - napisao je Vučević. 

O ovom incidentu oglasila se i Ana Brnabić, koja je odgovorila opoziciji na lažne optužbe da je pretila nekome.

- Vi ste valjda građani prvog reda, a mi svi drugi smo puki narod i ništa nam se ne može i vi kažete da ja pretim. Pomerila se sa ovog mesta nisam i nikome pretila nisam. Vi koji ste fizički nasrnuli na predsedavajućeg, koji je naš nacitiraniji naučnik, čovek koji je zaslužan što je Beogradski Univerzitet na Šangajskoj listi, rekli ste da je nula, gestikulirali da je lud, govorili mu da ide kući, tako izgleda vaša realnost - rekla je Brnabić.

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta, a na dnevnom redu sednice je i izbor potpredsednika Narodne skupštine, imenovanje generalnog sekretara, izbor članova radnih tela i izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike