U Briselu počeo trojni sastanak Petkovića, Lajčaka i Bisljimija

19.03.2024

12:33

0

Kako je Petković ranije najavio razgovaraće se o svim pitanjima važnim za deeskalaciju situacije, ukljujučujući formiranje Zajednice srpskih opština, ali i zabranu upotrebe dinara na KiM

U Briselu počeo trojni sastanak Petkovića, Lajčaka i Bisljimija
Copyright FOTO TANJUG/ STR

U Briselu je danas počeo trojni sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Sastanak je počeo malo pre 13 sati.

Prethodno je održan sastanak delegacije eksperata Beograda koju predvodi glavni pregovarač Beograda i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i delegacije EU na čelu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslav Lajčak. Lajčak je jutros održao i odvojeni sastanak sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem.

Kako je Petković ranije najavio razgovaraće se o svim pitanjima važnim za deeskalaciju situacije, uključujući formiranje Zajednice srpskih opština, ali i zabranu upotrebe dinara na KiM.

Kako je nedavno rekao portparol Evropske komisije Peter Stano, Lajčak je pozvao glavne pregovarače u Brisel kako bi nastavili razgovore o odluci takozvane Centralne banke Kosova u vezi sa dinarom, ali najavio i da će se razgovarati i o drugim hitnim pitanjima u okviru dijaloga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike