Petković: Ponošu smetaju privremeni bankomati, ne i objekti "kosovske policije"

12.03.2024

16:01

0

Iz Kancelarije za KiM u ponedeljak su saopštili da su montažne ekspoziture postavljene na teritoriji centralne Srbije tokom vikenda

Petković: Ponošu smetaju privremeni bankomati, ne i objekti "kosovske policije"
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da predsedniku stranke SRCE Zdravku Ponošu smetaju privremeni bankomati na točkovima na KiM, ali da mu ne smetaju "objekti 'kosovske carine i policije'".

- NATO-Ponošu smetaju privremeni bankomati na točkovima. A ne smetaju mu objekti 'kosovske carine i policije' koje su bez točkova postavili 2011, stvarajući 'granicu' između Srba i Srba. Znate li zašto? Da bi tu trajno ostali. Sramota šta ste radili - napisao je Petković na društvenoj mreži X.

On je reagovao na Ponoševu objavu u kojoj je kritikovao postavljanje četiri ekspoziture Banke Poštanska štedionica u neposrednoj blizini administrativnih prelaza Jarinje, Brnjak, Končulj i Merdare.

Iz Kancelarije za KiM u ponedeljak su saopštili da su montažne ekspoziture postavljene na teritoriji centralne Srbije tokom vikenda, jer su Srbi na KiM, "usled jednostranih i protivpravnih poteza Aljbina Kurtija koji je od 1. februara ove godine zabranio upotrebu dinara i platni promet Republike Srbije na Kosovu i Metohiji, onemogućeni da u svojim matičnim ekspoziturama na prostoru pokrajine podižu svoje plate, penzije, socijalna i sva druga davanja koja im uplaćuje država Srbija, a koja su im neophodna za život i rad".

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike