Brnabić: Dok su stranke okupljene oko liste "Srbija protiv nasilja" bile na vlasti, Srbija nije imala jedinstveni birački spisak!

17.03.2024

23:01

0

Prema njenim rečima, sistematski se radi na tome da se stvori atmosfera da su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka "vrhovno zlo"

Brnabić: Dok su stranke okupljene oko liste "Srbija protiv nasilja" bile na vlasti, Srbija nije imala jedinstveni birački spisak!
Ana Brnabić - Copyright Tanjug printscreen

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da dok su stranke okupljene oko liste "Srbija protiv nasilja" bile na vlasti, Srbija nije imala jedinstveni birački spisak.

- Bog otac nije mogao da proveri šta je na tom spisku i koliko je ljudi upisano  -rekla je Brnabić za TV Pink.

Dodala je da opozicija po tom pitanju "kreće od sebe".

- I u ovome oni kreću od sebe, kreću od toga šta su oni radili. A oni su to mogli da urade zato što nije bilo biračkog spiska, drugo nije bilo eUprave, pa niste mogli da proveravate. I treće, dok su oni bili na vlasti, mi nismo imali ni adresni registar. Preko 50 odsto građana Srbije nije imalo validnu adresu. Jednostavno nema ulice, nema broja. Mi smo uvodili sistem da bismo imali državu - navela je premijerka.

Prema njenim rečima, sistematski se radi na tome da se stvori atmosfera da su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka "vrhovno zlo".

- Kada se borite protiv tog zla, vi ste automatski dobro. Kako god da maltretirate ljude - rekla je Brnabić.

Ona je navela da okupljeni oko liste "Srbija protiv nasilja" žele da "obeleže" sve koji podržavaju SNS.

- I naše porodice, i tamo gde živimo. Naše kuće, stanove, nas lično - da se zna kada idete ulicom, ko je za Srpsku naprednu stranku. Tako bi izgledala ta zemlja. Najveći problem u tome je što svi drugi - organizacije civilnog društva, nevladine organizacije, mediji - ne kažu: Ljudi, to jeste fašistička ideologija - rekla je premijerka.

Dodala je da se opozicija, koja je tražila dijalog, nije pojavila na konsultacijama kod predsednika Vučića.

- To je njihova ustavna obaveza i osnovna demokratska norma. Niti su se pojavili na konsultacijama za potpredsednika i radna tela Skupštine - rekla je Brnabić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike