Predsednik Vučić o situaciji na KiM: Menjamo doktrinu, uvek smo spremni na dijalog, ali će naš pristup biti drugačiji

17.03.2024

10:38 >> 10:54

0

Predsednik Srbije primio je danas decu iz svih krajeva Kosova i Metohije

Predsednik Vučić o situaciji na KiM: Menjamo doktrinu, uvek smo spremni na dijalog, ali će naš pristup biti drugačiji
Copyright Tanjug/Video

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu sa Kosova i Metohije, nakon čega se obratio javnosti povodom obeležavanja pogroma 2004. godine.

-Večeras imamo Akademiju, ovo je početak i priprema za sve što sledi 24. marta, kada je 25 godina od kada su oružjem krenuli da nam otimaju Kosovo i Metohiju i do dana današnjeg se nisu zaustavili i neće. Ako ništa, časno je čuvati slobodu i štititi međunarodno pravo u današnjim uslovima i Srbija će nastaviti to da radi, a narednih dana ću govoriti više i o situaciji u regionu i svim opasnostima koje se nadvijaju nad kontinet i zemlju, rekao je Vučić.

-Očekujem reakciju Međunarodne zajednice, očekujem samo loše vesti za nas i o tome ću govoriti narednih dana, tiče se, objasniću sve kako su nas varali i lagali, glumili neki tobožnji prijatelji, a tiče se članstva Kosova u Savetu Evrope, rekli smo im šta će se onda dogoditi ukoliko se to dogodi, pošto misle da imaju pravo na tumačenje sporazuma na lažan način. Biće mnogo teško za nas, jer nečija je namera da srpski narod gura od Kosova i Metohije, a onima koji proteruju Srbe da im obezbedi legitimitet i legalitet za njihove akcije. To je samo deo onoga što nam se sprema, utoliko je važnije da mi snažimo sebe i ma koliko da smo mali i da je teško da dobro razumemo poziciju iz onoga "Netko beše Strahinjiću Bane", mi smo neko za razliku od mnogih koji su niko. Neće biti lako, našem narodu na KiM ponajmanje, ali biće promena u našoj doktrini i pristupima, nema više da nas dovedu na svršen čin, poručio je Vučić.

-Mogu na silu da sprovedu sve, ali da se zna da su to sproveli na silu. Uvek smo spremni na dijalog, ali će naš pristup biti značajno drugačiji. Kad vas neko prevari jedanput, to se dobrim ljudima dešava da ih neko prevari, ako vas prevari drugi put, možda ste mnogo verovali, ali treći put, onda ste budala, a tolike budale nismo, zaključio je Vučić.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike