Lajčak: Sa Vučićem o aktuelnim pitanjima i predstojećem sastanku pregovarača

16.03.2024

08:37

0

Vučić je prethodno objavio da je sa Lajčakom razgovarao o situaciji na KiM i nepodnošljivim uslovima za život srpskog naroda

Lajčak: Sa Vučićem o aktuelnim pitanjima i predstojećem sastanku pregovarača
Copyright TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da je na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, između ostalog, razgovarao o akutelnim pitanjima i predstojećem sastanku glavnih pregovarača koji će biti održan u utorak 19. marta u Briselu.

"Posle Prištine prošle nedelje, posetio sam Beograd gde sam se sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem. Razgovarali smo o predstojećem sastanku glavnih pregovarača, aktuelnim pitanjima koja treba hitno rešiti i primeni Sporazuma na putu normalizacije", napisao je Lajčak na društvenoj mreži X.

 

 

Vučić je prethodno objavio da je sa Lajčakom razgovarao o situaciji na KiM i, kako je naveo, nepodnošljivim uslovima za život srpskog naroda.

Dodao je da je još jednom pozvao međunarodnu zajednicu da se "konkretno i odlučno angažuje po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na KiM i regionalnu stabilnost".

Podsetimo, portparol Evropske komisije Peter Stano potvrdio je da će u utorak, 19. marta, biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, na kojem će se razgovarati o odluci takozvane Centralne banke Kosova o ukidanju dinara, ali i drugim hitnim pitanjima u okviru dijaloga.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike