Predsednik Vučić se sastao sa Lajčakom: Počeli razgovori u Predsedništvu!

15.03.2024

18:19

0

Sastanku prisustvuje i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković

Predsednik Vučić se sastao sa Lajčakom: Počeli razgovori u Predsedništvu!
Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića  sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom počeo je nešto posle 18 časova u zgradi Predsedništva.

Sastanku prisustvuje i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Portparol Evropske komisije Peter Stano potvrdio je ranije danas da je Lajčak pozvao glavne pregovarače Beograda i Prištine da u utorak, 19. marta, nastave razgovore o odluci takozvane Centralne banke Kosova o ukidanju dinara koji su započeti pre nekoliko nedelja.

Izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, koji je proteklih dana boravio u Prištini, rekao je da nije uspeo da ubedi premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da odgovori na zabrinutost Zapada u vezi sa zabranom upotreba dinara na KiM, ali da se nada da će se na sastanku glavnih pregovarača u utorak u Briselu naći hitno rešenje.

Lajčak je pre 10 dana boravio u Prištini gde je razgovarao sa glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem o uredbi tzv. CBK o dinaru.

Poslednji sastanak u Briselu održan je 27. februara, na kome je Beograd predstavljao Petar Petković, a delegaciju Prištine predstavnik tzv. CBK.

Lajčak i Vučić sastali su se u Beogradu poslednji put 29. januara, uoči početka primene uredbe tzv. CBK.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike