Naši sveukupni odnosi sa Francuskom su dostigli izuzetan nivo: Predsednik Vučić se sastao sa Brisom Rokfejom

13.03.2024

07:20 >> 12:18

0

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

Naši sveukupni odnosi sa Francuskom su dostigli izuzetan nivo: Predsednik Vučić se sastao sa Brisom Rokfejom
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom za kontinentalnu Evropu Ministarstva spolјnih poslova Republike Francuske Brisom Rokfejom.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ
 

 

-Sa zadovoljstvom sam poželeo dobrodošlicu gospodinu Rokfeju sa kojim sam razmenio mišljenja o dinamici političkog dijaloga Srbije i Francuske, bilateralnoj saradnji u svim oblastima od obostranog interesa, pitanju Kosova i Metohije, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima, naveo je predsednik nakon susreta.

On je ocenio da je za nas strateško partnerstvo sa Republikom Francuskom od izuzetnog značaja.

-Naši sveukupni odnosi su dostigli izuzetan nivo, delom i zbog redovnog dijaloga sa predsednikom Emanuelom Makronom, kome sam, još jednom, zahvalio na ličnom angažmanu, kako u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, tako i na evropskom putu Srbije. Konstatovali smo i da se ekonomska saradnja naše dve zemlje poslednjih godina intenzivno razvija i počinje da sustiže odlične političke odnose koje imamo, zaključio je predsednik.

Podsetimo, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se juče sa direktorom Odeljenja za Kontinentalnu Evropu MIP Francuske, Brisom Rokfejom, koga je informisao o ugroženosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, naročito posle najnovijih nasilnih odluka Prištine o ukidanju dinara i zabrani isplata plata, penzija, socijalnih davanja i materijalnih troškova škola, bolnica, vrtića i drugih srpskih institucija u Pokrajini.

Petković je naročito istakao neophodnost da srpski narod bude institucionalno zaštićen formiranjem Zajednice srpskih opština, koju Priština uporno odbija da formira 11 godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike