Glišić: Opozicija će 2. juna proći isto kao i na izborima 17. decembra

10.03.2024

22:05

0

Nisu bili laki razgovori unutar naše stranke, ali smo odlučili da poslušamo predsednika Republike - rekao je on

Glišić: Opozicija će 2. juna proći isto kao i na izborima 17. decembra
Darko Glišić - Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić rekao je večeras da će 2. juna biti održani novi beogradski izbori i ocenio da će na njima predstavnici opozicije "u najmanju ruku" proći isto onako kao na izborima održanim 17. decembra prošle godine.

- Nisu bili laki razgovori unutar naše stranke, ali smo odlučili da poslušamo predsednika Republike, smatrajući da on kao državnik mora da vodi računa o svima i da njegova odluka i predlog ima najveću težinu - rekao je Glišić za Pink, govoreći o tome kako je na današnjem sastanku u zgradi Predsedništva sa liderima vladajućih stranaka Srbije došlo do konsenzusa da izbori budu održani 2. juna.

Glišić je dodao da su ovom odlukom želeli da pokažu da nisu isti i da se potpuno razlikuju od pojedinih predstavnika opozicije koji su, kako je naveo, ''na velika vrata uveli nemoral u politiku''.

TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
 

- I da pokažemo da mi na velika vrata vraćamo moral u politiku. I da nam je vrlo bitno, i da nam je vrlo stalo da imamo pun jasan legitimitet za odluke koje donosimo. Dakle, vraćamo moral u politiku, ali i čuvamo ovu državu od anarhije. Državi moraju da vladaju pravo, zakon, naš Ustav i sva ona zakonska akta na osnovu kojih donosite vi odluku o tome kada će neki izbor biti - rekao je Glišić.

On je naglasio da su izbori koji su održani 17. decembra bili regularni.

- Rekao bih nikada regularniji i mirniji izbori. Što se tiče zapisnika koji su sačinjavali svi učesnici izbora, tu gotovo da nije bilo primedbi. Primedbe su tehničke prirode i zbog toga se ponovilo na nikada manjem broju biračkih mesta 30-ak od 8.300 u Srbiji - rekao je Glišić.

Glišić je naveo da su preporuke ODIHR-a dobrodošle kako bi se unapredio izborni proces, kako bi se npr. podelila preglomazna biračka mesta i smanjile gužve na biralištima.

- Niko suštinski nije imao nikakvu zamerku na ono što se desilo 17. decembra, jer oni (opozicija) nisu mogli da nađu drugi izgovor...Ni oni ne veruju u tu priču da je bilo izborne krađe i njima je jasno da su pošteno izgubili na nacionalnom, pokrajinskom, i u svih 66 lokalnih jedinica - rekao je Glišić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike