Nikodijević: Logično da na beogradske izbore izađemo sa SNS

07.03.2024

16:32

0

To je za nas potpuno logično, pošto uvek kada su ugroženi državni i nacionalni interesi, treba da dođe do okupljanja nacionalne opcije - naveo je on

Nikodijević: Logično da na beogradske izbore izađemo sa SNS
Nikola Nikodijević - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) za Beograd Nikola Nikodijević izjavio je danas da je ta stranka na stranačkim organima izrazila spremnost da na predstojećim beogradskim izborima nastupi u predizbornoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da je to potpuno logično.

- To je za nas potpuno logično, pošto uvek kada su ugroženi državni i nacionalni interesi, treba da dođe do okupljanja nacionalne opcije. S obzirom na to da se opozicija ukrupnjava, nema razloga da mi, kao vladajuća koalicija, ne idemo u jednom bloku. I ne samo SNS i SPS već i naši koalicioni partneri, ali i drugi pojedinci koji su spremni da se bore zajedno sa nama za našu politiku i program koji smo predstavili Beogradu - rekao je Nikodijević za Tanjug.

On je istakao da su beogradski izbori jako važni i da od njihovih rezultata zavisi i politička stabilnost u čitavoj zemlji, jer Beograd čini četvrtinu biračkog tela, kao i 40 odsto BDP naše zemlje.

- Zato smatramo da je izuzetno važno da pobedimo na ovim izborima, da nastavimo započeti investicioni ciklus koji postoji u gradu Beogradu, ali pre svega da sačuvamo političku stabilnost u čitavoj zemlji, koja nam daje mogućnost, pre svega, da sačuvamo svoje državne, nacionalne interese. Ali i da nastavimo jaku ekonomsku politiku, jak ekonomski razvoj, privlačenje stranih investicija, otvaranje novih radnih mesta, poboljšanje životnog standarda građana i to je ključ naše politike - poručio je Nikodijević.

On očekuje da će SNS i SPS posle novih izbora imati većinu u Skupštini grada Beograda da što pre formiraju i konstituišu organe grada. Smatra da to treba što pre uraditi, jer Beograd od septembra ima Privremeni organ koji ima privremeno finansiranje.

- To znači tromesečni budžet koji nam omogućava da dnevne potrebe Beograđana zadovoljimo: gradski prevoz, Beogradske elektrane, čistoću, vodovod, ali nam i stopira velike investicione projekte. Veliki investicioni projekti traže da imate stabilan izvor finansiranja, da imate usvojen budžet za tekuću godinu, što u ovom trenutku nemamo. Zato verujem da ćemo što pre izaći na izbore, da ćemo što pre formirati gradske organe vlasti, kako bismo se vratili u normalu i mogli da se posvetimo razvoju Beograda - rekao je šef beogradskih socijalista.

Govoreći o odluci Srpske napredne stranke da dosadašnja premijerka Ana Brnabić postane predsednik Skupštine Srbije, Nikodijević je rekao da je Ana Brnabić idealno rešenje za predsednicu novog saziva Skupštine Srbije i naglasio da je predsednik parlamenta jedna od tri najvažnije funkcije u zemlji.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ
Ana Brnabić

- Potreban je dobar predsednik Skupštine sa političkim iskustvom ali i sa osećajem za rad sa političkim strankama, s obzirom na to da u Skupštini Srbije sad imamo veliki broj poslaničkih grupa, veliki broj političkih opcija i mislim da je Ana Brnabić idealno rešenje i da će taj posao obavljati na dobar način - rekao je Nikodijević.

On je ocenio da je Brnabić na izuzetno profesionalan i kvalitetan način vodila Vladu Srbije više od sedam godina.

- Bila je najduže premijer u novijoj istoriji Srbije i iza sebe ima izuzetne rezultate. Reč je o iskusnoj političarki sa velikim osećajem, pre svega, za odgovornost prema državi, prema narodu, prema poslu koji obavlja i veliki je profesionalac. Tako da verujem da će Skupština Srbije dobiti dobrog predsednika - poručio je Nikodijević.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr
Ivica Dačić

Dodao je da je kao predsednik gradskog odbora SPS-a imao odličnu saradnju sa Brnabić koja je bila koordinator Gradskog odbora SNS-a.

Na pitanje o učešću SPS u novoj vladi Srbije, Nikodijević je odgovorio da je predsednik SPS Ivica Dačić u svakodnevnoj komunikaciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i predsednikom SNS Milošem Vučevićem i da će kada bude došao trenutak da se saopšti ime mandatara i sastav vlade, biti poznata kadrovska rešenja kako SNS-a, tako i SPS-a.

- Ali mi nastavljamo zajedničku saradnju sa SNS. Mislimo da je to najbolje za budućnost Srbije - rekao je Nikodijević i izrazio uverenje da će Dačić zauzimati jednu od ključnih pozicija u budućoj vlasti.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike