Srpski narod se našao uza zid, ovo je tiha "Oluja": Zdravstveni i prosvetni radnici u Šilovu na KiM protestuju jer u pošti nema dinara!

07.03.2024

16:11

0

Sada treba da odlazimo za Bujanovac ili Vranje, što iziskuje dodatne troškove - izjavio je profesor Miloš Vasić

Srpski narod se našao uza zid, ovo je tiha "Oluja": Zdravstveni i prosvetni radnici u Šilovu na KiM protestuju jer u pošti nema dinara!
Šilovo - Copyright Kosovo Online

Već više od mesec dana, građani Šilova se suočavaju s nedostatkom dinara u pošti, što je dovelo do ozbiljnih posledica za mnoge. Danas se ispred pošte okupilo stotinak prosvetnih i zdravstvenih radnika, izražavajući svoje nezadovoljstvo i zabrinutost zbog situacije u kojoj se nalaze. 

- Danas smo se ovde okupili da izrazimo nezadovoljstvo koje traje mesecima unazad, a koje je kulminiralo prošlog meseca zbog zabrane dinara. Danas je kao što vidite došlo mnogo mladih ljudi. Juče smo primili platu, došli smo da je podignemo, međutim dinara nema. Sada treba da odlazimo za Bujanovac ili Vranje, što iziskuje dodatne troškove - izjavio je profesor Miloš Vasić.

Ogorčenje nije prisutno samo među prosvetnim i zdravstvenim radnicima, već i među penzionerima i invalidima, koji se suočavaju s istim problemom. Mnogi od njih su primorani da plate nekoga da ih odveze do Bujanovca ili Vranja, kako bi podigli svoje socijalne naknade.

Putovanje do centralne Srbije iziskuje i dodatne troškove i napore, s obzirom na to da mnogi moraju prevaliti i do stotinu kilometara u oba smera.

- Kući imam babu i dedu, kako njih da odvedem u Vranje? Imaju preko 80 godina, kako da podignu svoje penzije. Imam komšije koji su u kolicima, koji su invalidi... Lako je možda meni koji sam mlad, ali i meni stvara dodatne troškove. Ja dva puta mesečno primam platu, jer treba svaki put da odlazim u Bujanovac i u Vranje. Ne znam kako će se sve ovo završiti, ja bih rekao da je ovo neka vrsta tihe "Oluje". Srpski narod našao se uza zid. Godinama unazad trpimo pritiske, mi 25 godina živimo u savremenom getu - ogorčen je Vasić.

Dok se borba za rešavanje ovog problema nastavlja, ostaje pitanje kako će građani Kosovskog Pomoravlja, u ovoj teškoj situaciji, obezbediti osnovne životne namirnice i očuvati svoju egzistenciju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike