Prosvetni radnici u Kosovskoj Mitrovici bezuspešno čekali da podignu plate (VIDEO)

07.03.2024

12:36

0

Sve se ovo odrazilo na svakodnevni život, sve je teže da se izmire računi, da se kupe namirnice, a ponestaje i sredstava za higijenu u školama

Prosvetni radnici u Kosovskoj Mitrovici bezuspešno čekali da podignu plate (VIDEO)
Copyright Tanjug/Video

Prosvetni radnici, njih oko 300, čekali su danas u redu ispred banke Poštanska štedionica u Kosovskoj Mitrovici kako bi podigli plate koje su im u sredu uplaćene na račune, ali zbog odluke tzv. CBK da ukine dinarski promet sa centralnom Srbijom, dinara ni danas nije bilo.

Profesor Aleksandar Janićijević izjavio je da on i njegove kolege ne žele da svoje vreme troše na čekanju u redovima, već na vaspitavanje dece.

"Ne želimo da trošimo svoje vreme čekajući u redovima za zarađeni novac, već želimo da svoju energiju i vreme trošimo na vaspitanje generacija , kao što smo to radili, ja lično,  više od 30 godina", rekao je Aleksandar Janićijević.

Tanjug/Video
 

 

Prosvetni radnik, Snežana Vulićević je izjavila da je ovo druga plata koju ne mogu da podignu u Kosovskoj Mitrovici, zbog  neshvatljive odluke prištinskih vlasti i dodala da se čitava situacija odražava na svakodnevni život.

"Ovi redovi su danas naša svakodnevnica, prosto nismo u mogućnosti kada dođemo na red da podignemo celokupni iznos zarađene plate. Sve se ovo odrazilo na svakodnevni život, sve je teže da se izmire računi, da se kupe namirnice, a ponestaje i sredstava za higijenu u školama", rekla je Snežana Vulićević.

Katarina Petronijević je poručila predstavnicima međunarodne zajednice da pogledaju i poslušaju ovaj, kako je rekla, napaćeni narod kome je u ovoj situaciji pomoć najpotrebnija.

Tanjug/Video
 

 

"Samo ja radim u porodici, pitam se kako da izdržavam celu porodicu, kako otići po taj zarađeni novac. Mi moramo da prelazimo prelaz da bi otišli u nama najbližu Rašku da podignemo novac, jako je teško i na prelazu se čeka", rekla je ona.

U  banci Poštanska štedionica iz zaliha se isplaćuje ograničena suma od 10.000 dinara.

Takozvana CBK donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara na KiM, a vlasti u Prištini su prethodno u dva navrata, bez ikakvog obrazloženja, zabranile transport dinara do trezora koji se nalazi u Leposaviću.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike