Hitno rešenje je neophodno! Oglasio se Petković: Sastali smo se sa predstavnicima Ambasade SAD i pričali o posledicama Kurtijevog terora!

29.02.2024

17:33

0

Poštanska štedionica je žila kucavica opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji

Hitno rešenje je neophodno! Oglasio se Petković: Sastali smo se sa predstavnicima Ambasade SAD i pričali o posledicama Kurtijevog terora!
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je delegacija Beograda nakon završenih razgovora u Briselu, danas u centrali Banke Poštanska štedionica u Beogradu razgovarala sa predstavnicima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država o teškom položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i svim posledicama jednostrane odluke Aljbina Kurtija da zabrani dinarski platni promet na KiM.

On je na svom Fejsbuku napisao da je delegacija zajedno sa predsednikom IO Banke Poštanska štedionica Bojanom Kekićem i njegovim timom posebno istakla neophodnost hitnog rešenja aktuelne krize koje podrazumeva nastavak punog funkcionisanja Banke Poštanska štedionica na prostoru Kosova i Metohije.

"Poštanska štedionica je žila kucavica opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji i od presudne je važnosti da nastavi da funkcioniše na prostoru pokrajine i našem narodu isplaćuje sve prinadležnosti", napisao je Petković.

Podsetimo, Petar Petković učestvovao je u utorak na sastanku u Briselu gde je bilo reči o uredbi tzv. CBK.

On je nakon sastanaka u Briselu rekao novinarima da činjenica da je u Briselu, za razliku od glavnog prištinskog pregovarača Besnika Bisljimija, pokazuje opredeljenost Beograda da probleme rešava kroz dijalog, za razliku od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija koji donosi eskalatorne mere sa ciljem proterivanja Srba sa KiM.

- Sastanak je pokazao da odluka tzv. CBK podrazumeva rešenje na političkom nivou. Ja sam zato bio ovde, ne i Bisljimi. Posledice takve odluke su političke. Tačno je da se o dinaru nikada do sada nije razgovaralo u dijalogu, ali s obzirom na to da odluka tzv. CBK pogađa direktno Srbe, naravno da će se razgovarati u Briselu - rekao je Petković.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike