Brnabić: Nikada neće oprostiti Vučiću jer vodi politiku samostalne, suverene i nezavisne zemlje

29.02.2024

10:59

0

Opozicija nema politiku, oni samo žele da nekako dođu na vlast, da ih stranci dovedu na vlast

Brnabić: Nikada neće oprostiti Vučiću jer vodi politiku samostalne, suverene i nezavisne zemlje
Copyright Printscreen/Informer TV

Predsednica Vlade Ana Brnabić, gostujući na televiziji Informer, govori o jučerašnjem finalnom Izveštaju ODIHR-a, te odgovara i na manipulacije i laži opozicije o navodnim pokradenim izborima.

- ODIHR je dao jedan objektivan izveštaj koji činjenično konstatuje stvari. Pominje se krađa izbora, ali pominje se da su postojali izveštaji o sumnji. Opozicija je tražila saveznike u EP koji su tu od njih podrže - zeleni, evropski socijalisti i demokrate. Oni su spremni da kažu bilo šta o Srbiji bez obzira da li je to istina ili ne. U EP zameraju Vučiću i nikada mu neće oprostiti to što on vodi politiku samostalne suverene, nezavisne zemlje, slobodne u odlučivanju i naravno da će uvek podržati Mariniku Tepić, Lazovića, Đilasa, Ćutu... Jer su oni ranije vodili politiku u skladu sa interesom Evrope. Nikada mu neće oprostiti što je Vučić rekao da Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo u skladu sa poveljom UN, rekla je premijerka. 

- Koliko god Đilasova opozicija tvrdila kako ovaj izveštaj potvrđuje njihove laži, oni samo žele da zaborave taj izveštaj. Peter Stano, iako su se trudili jer im nije jednostavno da objasne sve različite izveštaje i brutalno mešanje u unutrašnje stvari Srbije, kaže da izveštaj ODIHR-a potvrđuje zabrinutost EU i da se primene preporuke oko lakalnih izbora i EU pozdravlja srpske vlaste što su izrazile spremnost da rade na preporukama. Mi na tim preporukama radimo od 2019. godine, mi to radimo zbog naših građana, mi želimo da naša zemlja bude demokratska i slobodna, rekla je premijerka. 

-Juče je predsednik Vučić u Tirani rekao jednu rečenicu koja je za mene bila neverovatno precizna i objašnjava zbog čega je Srbija koju on vodi takva kakva jeste. Povodom tačaka koje je izbacio iz dokumenta, na pitanje kako je uspeo, rekao je da je stuacija prosta - imate politiku ili nemate. Mi imamo politiku. Ne možete da pristanete na nešto drugo. Opozicija nema politiku, oni samo žele da nekako dođu na vlast, da ih stranci dovedu na vlast. Zbog toga oni svaki dan menjaju svoje mišljenje, svoju taktiku kako bi se dočepali vlasti i dodvorili strancima. oni rade ono što misle da stranci žele a to je destabilizacija države. Ovo nije prvi put. Nakon majskih tragedija koje su bile užasne, prvo su govorili "nikako parlamentarni izbori". A onda - samo što pre izbori, nadajući se da će te tragedije da im pomognu da se nekako dokopaju vlasti. Pa je bilo "ponovo izbori", a sad opet neće izbore, ocenila je Brnabić. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike