Vučić: Moguće da je Stefanović pogrešio

02.08.2021

19:17 >> 05:37

0

Autor: 24sedam

Objasnio je da je došlo do nesporazuma koji su čak i srpski mediji preneli pogrešno

Vučić: Moguće da je Stefanović pogrešio
Copyright Aleksandar Vučić, printscreen / RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se tokom gostovanja na RTS-u i na slučaj “Belivuk” koji potresa čitavu zemlju nedeljama unazad.

Pre svega, čestitao je pripadnicima BIA i MUP-a na sjajno obavljenom poslu i demantovao da je FBI imao bilo kakvo učešće u čitavom procesu.

Pročitajte još:

– Želim da čestitam svim tužiocima koji su radili u procesu, možete da zamislite težak rad kroz 322 strane, sa mnogo detalja i rada. Želim da čestitam pripadnicima policije i BIA. Sve što smo uradili, sa izuzetkom podrške i zajedničkog rada po pitanju određenih dokaza i predmeta, to je bila njihova pomoć, ali su najviše uradili naši organi. FBI nije radio ništa, obavestio nas je za aplikaciju Anon, za koju su kriminalci mislili da je sigurna i koju je kreirala CIA. Nema FBI, nema ga u slučaju “Belivuk”. U ovom slučaju radila je naša policija i BIA.

Objasnio je da je došlo do nesporazuma koji su čak i srpski mediji preneli pogrešno.

– Ja sam razumeo čak i gospodina Stefanovića da nije mislio na slučaj “Belivuk”, već da je govorio o aplikaciji “Sky”, a za tu aplikaciju smo dobili podršku evropskih službi. I to ne za aplikaciju “Sky”, već za aplikaciju “Anon”. Ja razumem, moguće je da je pogrešio, jer su i novine pogrešile. Naše službe su odradile sjajan posao, to su veliki junaci. To su ljudi koji su uspeli da, u njihove stanove, pod njihove automobile, stave uređaje za praćenje. Zamislite koliko hrabrosti je potrebno, kakvi su to junaci kada su to uradili u punoj snazi Marka Miljkovića i Veljka Belivuka – objasnio je Vučić.

Na navode da ima veze sa ozloglašenim klanom, istakao je da će podneti krivičnu prijavu protiv samog sebe, kako bi dokazao narodu da se radi o notornim lažima.

Pročitajte još:

– Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari, kao što smo uradili u slučaju Jovanjica, podnećemo krivičnu prijavu protiv samih sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike