Oglasio se Lajčak nakon sastanka u Briselu: "Mnoga politička pitanja i dalje bez odgovora"

27.02.2024

16:47

0

Biće potrebni dodatni sastanci - istakao je Lajčak

Oglasio se Lajčak nakon sastanka u Briselu: "Mnoga politička pitanja i dalje bez odgovora"
Miroslav Lajčak - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas nakon sastanaka u Briselu povodom odluke tzv. Centralne banke Kosova o ukidanju upotrebe dinara na KiM da na mnoga politička pitanja i dalje nema odgovora. 

- Pozdravljam posvećenost strana u pronalaženju održivog rešenja za zajednice pogođene nedavnom uredbom CBK-a. Današnji sastanak u okviru dijaloga bio je važan prvi korak, ali na mnoga politička pitanja nema odgovora. Biće potrebni dodatni sastanci - napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži X.

Lajčak se ranije danas sastao sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, a zatim i sa delegacijom Beograda, predvođenom Petkovićem, u kojoj su bili predstavnici Ministarstva finansija i Banke Poštanske štedionice kao i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Evropski izaslanik sastao se i sa delegacijom Prištine, koju predvodi Ahmet Ismailji iz tzv. Centralne banke Kosova. Lajčak je posredovao i na sastanku na nivou finansijskih eksperata Beograda i Prištine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike