Pogođeni i studenti: Režim iz Prištine nemilosrdan, i danas redovi za podizanje dinara na Kosovu i Metohiji

26.02.2024

13:13

0

U filijalama Pošte i Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije građanima na šalterima iz zaliha isplaćuju najviše do 10 hiljada dinara

Pogođeni i studenti: Režim iz Prištine nemilosrdan, i danas redovi za podizanje dinara na Kosovu i Metohiji
Ukidanje dinara - Copyright AP Photo/Bojan Slavković

Studenti i primaoci dinarskih sredstava iz kategorije “moja prva plata”, i danas ispred Pošte i banke Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, čekaju da im budu isplaćene stipendije i prve zarade u dinarima.

U problemima su, kažu, zbog odluke Prištine o ukidanju dinarskog platnog prometa, jer su pred njima uplate ispita i druga davanja, te svakodnevne obaveze. Novac im je uplaćen iz Narodne banke Srbije, ali do njega ne mogu da dođu.

U filijalama Pošte i Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije građanima na šalterima iz zaliha isplaćuju najviše do 10 hiljada dinara.

U srpskim sredinama južno od Ibra, dinara nema, što građane primorava da po novac idu u Kuršumliju, Vranje ili Bujanovac.

Iz Prištine su prošle nedelje najavili deset mera za prelazni period, ali ih još ne saopštavaju.

Glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi najavio je da neće sutra da ode na sastanak u Briselu, a koji je zakazao Miroslav Lajčak, na temu regulisanja dinarskog platnog prometa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike