Srpska lista: Napad u Lapljem selu posledica višegodišnje represije i antisrpske politike režima Aljbina Kurtija!

24.02.2024

14:20

0

Nema dana da srpski narod ne doživi neki oblik nasilja i maltretiranja na Kosovu i Metohiji

Srpska lista: Napad u Lapljem selu posledica višegodišnje represije i antisrpske politike režima Aljbina Kurtija!
Copyright Printscreen/Kosovonline

Srpska lista (SL) ocenila je danas da je napad dvojice Albanaca na srpske mladiće u Lapljem selu posledica višegodišnje represije i antisrpske politike režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija "koji i sam čini sve da ugnjetava srpski narod i protera ga sa ovih prostora".

U saopštenju SL se ističe da, imajući u vidu stanje u društvu, ključna uloga po pitanju zaštite srpskog naroda i bezbednosti leži u rukama međunarodne zajednice i njenih predstavnika koji su u obavezi da garantuju mir i bezbednost svim građanima.

- Nema mesta priči o drugom ili trećem nivou odgovora ako je više nego jasno da kosovske institucije nisu zaiteresovane da rade svoj posao i zaštite prava srpskog naroda, šta više, često su i deo pritiska na naše građane, a njihovi pripadnici vinovnici incidenata u kome stradaju naši sunarodnici južno i severno od Ibra. Setimo se da ničim izazvan napad i upucavanje Miloša i Stefana Stojanovića je još bez odgovornih iza rešetaka - poručili su iz SL.

Dodaju da "nema dana da srpski narod ne doživi neki oblik nasilja i maltretiranja na Kosovu i Metohiji" i ističu da su Srbi na prostoru centralnog Kosova i Metohije zabrinuti zbog incidenta u lapljem selu, posebno jer su u pitanju deca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike