Nema predaje: Srpska zastava se ponovo vijori na tvrđavi u Zvečanu (VIDEO)

23.02.2024

16:55

0

Jarbol sa srpskom trobojkom uklonjen je tokom noći, a ponovo je postavljen u popodnevnim časovima, na istom mestu gde je bio i svih prethodnih godina

Nema predaje: Srpska zastava se ponovo vijori na tvrđavi u Zvečanu (VIDEO)
Zastava Srbije - Copyright YouTube/Kosovo Online

Srpska zastava ponovo se vijori na srednjovekovnoj tvrđavi u Zvečanu, nakon što su je tokom prethodne noći, sa sve jarbolom, uklonila nepoznata lica. 

Kako prenosi "Kosovo onlajn", jarbol sa srpskom trobojkom uklonjen je tokom noći, a ponovo je postavljen u popodnevnim časovima, na istom mestu gde je bio i svih prethodnih godina. 

Ovo je bio još jedan slučaj u nizu uklanjanja srpskih simbola sa severa Kosova i Metohije u proteklim nedeljama, a nedavno su članovi vlade tzv. Kosova - ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i ministar lokalne samouprave Eljber Krasnići uklonili dva bilborda na severu, na kojima je bila prikazana srpska zastava, odnosno počasni građani grada Zvečana.

Ipak, i pored strašnih pritisaka i nastojanja Kurtijevih jurišnika da unište život Srbima na Kosmetu, srpski narod na tom prostoru se ne da, a u prilog tome govori i ovo ekspresno vraćanje trobojke tamo gde joj je i mesto. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike