Slovenački posmatrač Kaloh: Parlamentarni izbori u Srbiji slobodni i pošteni!

22.02.2024

21:15

0

Kao odgovorni međunarodni posmatrač, moram pozitivno oceniti parlamentarne izbore u Srbiji

Slovenački posmatrač Kaloh: Parlamentarni izbori u Srbiji slobodni i pošteni!
Tan2022-4-16_73829892_0 - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Oglasio se poslanik Državnog zbora Republike Slovenije, Dejan Kaloh, koji je bio posmatrač tokom parlamentarnih izbora održanih u Srbiji 17. decembra 2023.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Kao jedini član parlamenta iz Državnog zbora Republike Slovenije, pod pokroviteljstvom OSCE-a, sudelovao sam u međunarodnoj posmatračkoj misiji parlamentarnih izbora u Srbiji koji su se održali 17. decembra 2023. Na dan izbora, zajedno s belgijski parlamentarcem, obišao sam deset biračkih mesta u centru Beograda, Savskom vencu, Zemunu i Batajnici između 7.00 i 20.00 sati.

Kao odgovorni međunarodni posmatrač, moram pozitivno oceniti parlamentarne izbore u Srbiji, koje mogu oceniti kao slobodne i poštene. Na svakom biračkom mestu izborni proces protekao je uredno i bez problema.

Predsednici izbornih predstavništva bili su korektni i uvek dostupni za objašnjenja. Na biralištima su viđeni i predstavnici nevladinih organizacija, koji su takođe neometano obavljali svoj posmatrački rad.

Na svakom biračkom mestu izborne odbore činile su različite političke stranke i rad je tekao glatko i bez ikakvih posebnosti.

No, zabrinjavaju me nepromišljene izjave evroparlamentarca Klemna Grošlja iz Slovenije koje su već na ivici međunarodnog incidenta. Srećom, spomenutom gospodinu ostalo je još samo nekoliko meseci do kraja ne baš uspešnog evroparlamentarskog mandata.

Poštovanom predsedniku Republike Srbije, gospodinu Vučiću, želim sve najbolje što uspešno i učinkovito vodi vašu cenjenu državu", poručio je Kaloh.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike