"Nasiljem protiv Srbije" preko građana reketira investitore

21.02.2024

12:19

0

Poražavajuće je što neko podcenjuje narod Srbije i misli da namere nisu razotkrivene

"Nasiljem protiv Srbije" preko građana reketira investitore
Protestima hoće da dođu do novca - Copyright ATAImages/ A.A.

Proteklih dana gledamo pokušaje protesta nekolicine ljudi predvođenih pojedincima iz opozicije na čelu sa Dobricom Veselinovićem, na Novom Beogradu u bloku 63.

Krijući se iza lažne brige o životnoj sredini, uređenju i zelenilu, okupljaju se oni koji blokiraju Ulicu Jurija Gagarina kako bi sprečili izgradnju stambenog objekta na privatnoj parceli.  

ATA images/M.A
 

 

Učesnici protesta nosili su transparente sa natpisima, a jedan od njih najbolje opisuje o čemu se ovde tačno radi, a to je: „Nemate vi toliko para koliko mi imamo drugara!“. Nije ovde tema briga o okolini, zelenim površinama i sve ono što se potura kao razlog za navodni revolt "spontano"okupljenih građana.

Ovde na delu vidimo već uveliko razrađen način reketiranja građana od strane pojedinaca, poput Miloša Jovanovića, predsednika Nove demokratske stranke Srbije čije ime je itekako poznato na teritoriji Gradske opštine Vračar.

Tanjug/Rade Prelić
 

 

Upravo ovde se baš njegovo ime pojavljuje, zajedno sa njegovim ciljano izmišljenim organizacijama koje se navodno bave očuvanjem Vračara, a posebno u delu Kotež-Neimar. A šta se nalazi iza svega ovoga?

Iza svega ovoga je upravo to što i piše na transparentu, „Nemate vi toliko para koliko mi imamo drugara!“ Ovde je reč samo o novcu. Jer ponavljamo, ovde je reč o privatnom posedu, stoga je vaš jedini cilj da vam vlasnik, kao što ste probali više puta do sada, da novac, kako bi prekinuli sa protestima.

Poražavajuće je što neko podcenjuje narod Srbije i misli da namere nisu razotkrivene. Jedini interes ovde je novac. Sve se svodi na lični interes pojedinaca koji ne biraju načine da dođu do para kojie nemilice troše na privatna uživanja i ne zanima ih narod.

Nije ovo prvi put da dok se građanima serviraju laži,  lideri opozicije gledaju kako sebi da ugode,  poput Radomira Lazovića koji je zimovao na Zanzibaru dok je narod pozivao na proteste u prestonici i na takvo putovanje izdvojio hiljade i hiljade evra.

A.H./ATAImages
 

 

Novac građana Srbije, izdvojen za poslaničku platu Đorđa Miketića iz stranke Zajedno, završio je u džepu dilera od kojih je Miketić kupovao kokain.

Zorana Mandic/ATAImages
 

 

 

Zarad lične koristi uz opoziciju ide i Miroslav Mića Berić, bivši košarkaš Partizana koji napada svoju zemlju gde god da stigne, iako mu je sve pružila kako bi izgradio karijeru kakvu je imao, ali ipak strani faktori su mu bliži jer mu očigledno sportska penzija nije dovoljna

ATAImages/ A.A.
 

 

A svi ovi primeri kojih je mnogo imaju i svog uzora, a to je Dragan Đilas koji na svom računu ima 619 miliona evra, pa bi verovatno svi oni voleli da mogu da se približe ovoj cifri.  

Lični interes je jedini motiv svih njih koji se predstavljaju kao veliki branioci interesa naroda.
Jedina istina je da se ovde neće stati i kada Dobrica Veselinović kaže da je protest deo pobune protiv investitorskog urbanizma, on poručuje investitoru da se "dogovore".

Nije ovo prvi put da se ovako vređaju ljudi, komšije, dele poruke mržnje i pozivi putem društvenih mreža. Ali bi trebalo da svima već bude jasno da su namere dobro prepoznate i da ispadaju smešni ako misle da će zaraditi novac na ometanju funkcionisanja normalnog života komšija iz ovog dela Novog Beograda.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike