Grenel: Bajdenov tim konačno sledi Trampovu politiku prema Kurtiju

14.02.2024

07:17

0

O'Brajan je prethodno izjavio da su SAD zabrinute zbog uredbe Centralne banke u Prištini (CBK) o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji

Grenel: Bajdenov tim konačno sledi Trampovu politiku prema Kurtiju
Ričard Grenel - Copyright Profimedia

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je, nakon izjave pomoćnika američkog državnog sekretara Džejmsa O'Brajana da Priština treba da povuče odluku o zabrani dinara na Kosovu i Metohiji, da "Bajdenov tim konačno sledi politiku Trampove administracije".

"Bajdenov tim konačno sledi politiku Trampove administracije prema kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju", napisao je Grenel na platformi X.

O'Brajan je prethodno izjavio da su SAD zabrinute zbog uredbe Centralne banke u Prištini (CBK) o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji i istakao da prištinske vlasti treba da povuku tu odluku.

 

 

On je u intervjuu za "Glas Amerike" na albanskom jeziku rekao da je Priština zabranom dinara dovela u pitanje partnerstvo sa SAD je tu odluku donela, kako je naglasio, uprkos protivljenju Vašingtona.

Zbog ove odliuke Aljbina Kurtija Srbi su održalio veliki protest u Kosovskoj MItrovici.

Tim skupom su želeli da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o ukidanju dinara kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike