Vučić dočekao Micotakisa ispred Palate Srbije: Nakon tet-a-tet sastanka slede plenarni susreti delegacija

12.02.2024

07:06 >> 10:42

0

Posle tet-a-tet sastanka uslediće plenarni razgovori delegacija Srbije i Grčke

Vučić dočekao Micotakisa ispred Palate Srbije: Nakon tet-a-tet sastanka slede plenarni susreti delegacija
Vučić i Micotakis - Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće danas predsednika Vlade Grčke Kirjakosa Micotakisa, koji će boraviti u radnoj poseti Beogradu, u okviru koje će biti održan Srpsko-grčki poslovni forum.

Vučić je dočekao ispred Palate Srbija grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa. Posle svečanog dočeka usledio je tet-a-tet sastanak, a potom su planirani razgovori delegacija dve zemlje. Planirana je i konferencija za novinare u 10.35 časova.

U okviru posete grčke državno-privredne delegacije Srbiji, Privredna komora Srbije (PKS) će uz podršku Ambasade Grčke u Srbiji organizovati Srpsko-grčki poslovni forum i predstavljanje razvojnih projekata Srbije, saopštila je PKS.

 

U uvodnom delu foruma, koji će se održati u Palati Srbija, učesnicima će se obratiti predsednik Srbije Vućić i premijer Grčke.

Obratiće se i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i zamenik ministra spoljnih poslova Republike Grčke Konstantinos Fragojanis.

Ministri u Vladi Srbije će srpskim i grčkim privrednicima predstaviti ključne razvojne projekte Srbije u narednom periodu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike