Ministar Jovanović pravo u centar: Ovako opozicija koristi tragedije za prikupljanje jeftinih političkih poena!

07.02.2024

17:33

0

Saopštenje prenosimo u celosti

Ministar Jovanović pravo u centar: Ovako opozicija koristi tragedije za prikupljanje jeftinih političkih poena!
Mihailo Jovanović - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Srbije,  Mihailo Jovanović oglasio se povodom šokantnog ponašanja opozicije, koja koristi svaku situaciju u našoj državi da za prikupljanje jeftinih političkih poena. 

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti: 

- Više je nego sramno, degutantno i potpuno neprimereno ponašanje naših opozicionih političara koji konstantno, bez izuzetka, ne propuštaju nijednu priliku da svaku tragediju u našoj državi, bez obzira u kom periodu je nastala, iskoriste za sticanje političkih poena.

Posebno je monstruozno, potpuno neosnovano i drsko pokušavanje povezivanja i dovođenja u kontekst predsednika Republike Aleksandra Vučića u negativnoj konotaciji, sa ovim događajem, kada je upravo on odigrao ključnu ulogu da se načine prvi pomaci u istrazi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, nakon što 12 godina apsolutno ništa nije urađeno povodom ovog dramatičnog događaja.

Žalosno je i za svaku osudu što su glavni i najglasniji kritičari nedostatka odgovornosti za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije upravo oni koji su, tokom godina vlasti, ostali pasivni, bez i jedne inicijative i ništa konkretno nisu preduzeli da rasvetle ovaj zločin. 

Naprotiv, pravi, vidljivi, konkretni i jasni pomaci u istrazi ovog ubistva započeli su tek sa dolaskom Aleksandra Vučića na poziciju prvog potpredsednika Vlade Srbije, kada je 2012. godine formirana Komisija za istraživanje ubistva novinara.

Stoga prava pitanja u slučaju Ćuruvija, mogu da idu jedino i isključivo na adrese onih koji svakodnevnih najprostijim politikanstvom pokušavaju da dođu do jeftinih poena svojih ,,nazovi’’ pristalica, bespotrebno uzbunjujući narod koji je, nedavno, po ko zna koji put pokazao kome najviše i jedino veruje.

Poštovana gospodo: Đilas, Aleksić, Tepić, uvaženi nekadašnji predsedniče Republike u dva mandata g-dine Tadiću:

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

Zašto ništa nije urađeno na rasvetljavanju ubistva novinara u periodu kada ste bili na vlasti? Vaša neaktivnost, neodlučnost, nesposobnost, ili, odsustvo političke i moralne volje u ključnim trenucima sada vam oduzima svako moralno pravo da drže lekcije o odgovornosti i pravdi za Slavka Ćuruviju.

Političko iskustvo kojim se hvalite bi trebalo da vam posluži da konačno shvatite, da svom narodu, osim uzbunjivanja i uznemiravanja koje  svakodnevno različitim temama priređujete, ne donose ništa dobro već dugi niz godina.

Kako se sadašnja vlast odnosi prema pretnjama novinara najbolje može da se vidi na osnovu postupanja Stalne radne grupe za bezbednost novinara. U slučaju napada na novinara Daška Milinovića i policija i tužilaštvo su ekspresno reagovali, našli i pravosnažno osudili počinioce. Slučaj OK radija u Vranju je takođe dobio sudski epilog, takođe pravosnažni. To su primeri kako ova vlast želi da tretira sve one koji se usude da idu protiv slobodnog novinarstva u Republici Srbiji. 

Nama kao društvu je, više nego ikada, potrebna isključivo i samo istina o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, kako zbog porodice ubijenog tako i zbog celokupnog našeg društva i sprovođenja demokratije.

Jedino što nam ne treba je, ono za šta su se opozicioni političari odlučili, usled nedostatka političkih ideja i programa, je zloupotreba ove teme, nakon što, godinama unazad ni prstom nisu mrdnuli kako bi ovo ubistvo i druga ubistva novinara bila rasvetljenja. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike