"Ne verujem da će je odobriti": Predsednik o zahtevu za hitnu sednicu SB UN

05.02.2024

21:58

0

Vučić je naglasio da nastavlja da piše pisma, da je napisao već 15, čelnicima najuticajnijih zemalja EU, SAD, Velike Britanije, Kine, Rusije i da su to personalizovana pisma

"Ne verujem da će je odobriti": Predsednik o zahtevu za hitnu sednicu SB UN
Savet bezbednosti UN - Copyright AP Photo/Mary Altaffer, File

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da narednih dana očekuje odgovor vezano za zahtev koji je Srbija uputila o hitnom održavanju sednice SB UN, koja je tražena zbog otvorenog etničkog čišćenja na Kosovu i Metohiji.

- Ne verujem da će je odobriti - rekao je predsednik gostujući na TV Hepi i podsetio da je od 15 članica SB UN devet priznalo nezavisnost Kosova, a da je za odobravanje sednice potrebna saglasnost devet članica.

Vučić je naglasio da nastavlja da piše pisma, da je napisao već 15, čelnicima najuticajnijih zemalja EU, SAD, Velike Britanije, Kine, Rusije i da su to personalizovana pisma.

TV Happy
 

- Uvek mislite da ljudi znaju, naše je da ih upoznamo da pokušamo da kažemo da želimo mir i stabilnost, da ne želimo ratove, da ih nismo napravili - rekao je predsednik.

Dodao je da je na KiM na terenu na delu najpodmuklije etničko čišćenje, kada ljudima život činite neodrživim i nesnosnim.

"To je ono što se dešava", rekao je Vučić i podsetio da je 12 odsto Srba napustilo KiM.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike