Vučić: Temeljno se radi na pritisku na srpski narod na KiM

05.02.2024

21:26

0

On je rekao i da je došao u posed onoga što su dve službe pripremile i da u tom izveštaju piše da je Srbija problem jer ne priznaje KiM

Vučić: Temeljno se radi na pritisku na srpski narod na KiM
Aleksandar Vučić - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da neko temeljno radi na pritisku na srpski narod na KIM i da smišlja akcije, ali da je ključno šta Srbija može da uradi.

On je za TV Hepi rekao da je to izuzetno teško, pogotovo jer je dinar jedina legalna valuta, a da tzv. Kosovo ne može da dobije dozvolu za korišćenje.

- Crna Gora može, jer ima dozvolu preko Nemačke. Kosovo nema ništa, koliko je u Crnoj Gori evro legalan, toliko u Prištini nije - rekao je Vučić i pojasnio da je za zapad tzv. Kosovo nezavisna država i da smatraju da mogu da rade šta hoće.

On je rekao i da je došao u posed onoga što su dve službe pripremile i da u tom izveštaju piše da je Srbija problem jer ne priznaje KiM, jer je tolerantna prema Dodiku, jer je poligon sa kog se ruski mediji obraćaju.

- Kažu u izveštaju i moramo da se izborimo protiv toga, ne bismo li urušili poverenje naroda u Vučića i da obavimo svoje interese. Treba da se pozivamo na nevladine organizacije - rekao je Vučić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike