Orlić: Šta god opozicija da uradi na sednici Narodne skupštine 6. februara, ne može da poništi izbornu volju naroda!

03.02.2024

15:15

0

Predsednik parlamenta je podvukao da se 6. februara održava konstitutivna sednica i počinje sa radom novi saziv Narodne skupštine u skladu sa suverenom i neprikosnovenom voljom naroda

Orlić: Šta god opozicija da uradi na sednici Narodne skupštine 6. februara, ne može da poništi izbornu volju naroda!
Vladimir Orlić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije zakazana je za 6. februar, a njome će do izbora novog predsednika predsedavati najstariji poslanik u novom sazivu Stojan Radenović, izjavio je danas predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić i poručio da opozicija ne može da poništi izbornu volju naroda šta god radila na toj sednici.

Na pitanje šta se može očekivati na konstitutivnoj sednici parlamenta imajući u vidu najave iz dela opozicije da neće doći na sednicu ili da će doći kako bi iskazivali negodovanje, Orlić kaže da je jasno "da ni oni sami nemaju pojma šta rade".

- Kad god pitate za partije bivšeg režima, ne može čovek da se ne nasmeje. Jasno vam je da oni sami nemaju pojma šta rade, niti oko bilo čega mogu da se dogovore. Demokratska stranka kaže "jednoglasno smo doneli čvrstu odluku da nećemo da uđemo u salu 6. februara, osim ako nam Đilas naredi drugačije" ili Zelenović koji je rekao da ni za živu glavu neće da dođe, ali uopšte nije dobio mandat pa svakako ne bi ni došao ili možda ovi drugi koji kažu - doći ćemo mi, videćete svi, samo ne znamo šta ćemo da radimo tačno, to ćemo tek da utvrdimo - rekao je Orlić.

Šta god da rade, kako je istakao, ne može agresivna i nasilna manjina da poništi izbornu volju naroda, ne može da pogazi glas naroda, a taj glas je, kako kaže, vrlo ubedljivu većinu 17. decembra dao izbornoj listi Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane.

On je naveo da je to politika za dalji razvoj i jačanje Srbije.

- I to će biti politika one vlade koju će skupština u novom sazivu da izabere, a ovi najveći nasilnici koji su sebi oko vrata okačili parolu da su navodno protiv nasilja, a ponašali se kao huligani i divljaci u prošlom sazivu, da rade ponovo sve to isto, neće biti ništa novo - dodao je Orlić.

Predsednik parlamenta je podvukao da se 6. februara održava konstitutivna sednica i počinje sa radom novi saziv Narodne skupštine u skladu sa suverenom i neprikosnovenom voljom naroda.

- Najstariji poslanik u novom sazivu je čuveni Stojan Radenović. On će voditi sednicu do izbora novog predsednika Narodne skupštine i sve one tačke dnevnog reda kako su i definisane po našem zakonu nalaze se u sazivu Narodne skupštine. Ovi iz bivšeg režima su verovatno pogrešno razumeli ili bi tako vodili državu da sednice ne saziva Viola fon Kramon niti Šider, ni Šeneh, ni Goršelj, niti će dok se u ovoj zemlji vodi slobodna i suverena politika - poručio je Orlić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike