Duško Arsić osuđen na 13 godina zatvora (VIDEO)

02.02.2024

11:26

0

Dušku Arsiću se na teret stavlja zločin protiv civilnog stanovništva

Duško Arsić osuđen na 13 godina zatvora (VIDEO)
Copyright Kosovo Online

Duško Arsić iz Matičana kod Prištine osuđen je danas prvostepeno na 13 godina zatvora zbog navodno počinjenog ratnog zločina tokom 1999. godine.

Sudsko veće Osnovnog suda u Prištini sastavljeno od troje Albanaca saopstilo je da je potvrđeno da je tokom procesa potvtđeno da je Arsić počinio krivično delo za koje je optužen.

U predmetu protiv Arsića, tužilac Adem Dema u završnoj reči je istakao da je iz izvedenih dokaza utvrđeno da je optuženi izvršio krivično delo sa umišljajem u saizvršilaštvu.

Dušku Arsiću se na teret stavlja zločin protiv civilnog stanovništva, da je tokom ratnog perioda na Kosovu, od januara do juna 1999. godine, učestvovao u raseljavanju i pljačkanju imovine albanskog stanovništva.

Advokat Nebojša Vlajić, branilac optuženog Arsića je prethodno zatražio oslobađajuću presudu, navodeći da Albanac koji je prijavio Arsića nije oštećen, jer prema njemu nije učinjen ratni zločin.

Arsić je prijavljen da je navodno počinio ratni zločin pošto nije hteo da proda zemlju osobama albanske nacionalnosti koje su mu je prethodno uzurpirale i falsifikovanim dokumentima prevele na svoje ime.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike