Maltretiranje Srba se nastavlja: Milenković ostaje u pritvoru, Aljbin Kurti neće da svedoči!

22.11.2023

12:01

0

Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici kraj Gračanice, a tereti se za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine

Maltretiranje Srba se nastavlja: Milenković ostaje u pritvoru, Aljbin Kurti neće da svedoči!
Dragiša Milenković - Copyright Arhiva

Advokat Jovana Filipović, branilac Dragiše Milenkovića iz Kišnice koji je optužen za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji, kaže da je njenom klijentu produžen pritvor na još dva meseca.

Filipovićeva istče da je Milenković u pritvoru u Podujevu već punih pet meseci, kao i da za sve ovo vreme odbrana nije obaveštena da je preduzeta bilo kakva istražna radnja u cilju rasvetljenja dela koja se njenom branjeniku stavljalju na teret.

Takođe, dodala je, osnovni sud u Prištini odbio je zahtev odbrane da tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti bude saslušan kao svedok u slučaju Milenkovića.

- Specijalno tužilaštvo dužno je da postupa u skladu sa načelom hitnosti što očigledno ne čini jer nije saslušan nijedan svedok, a isto je neophodno učiniti u toku istražnog postupka. Takođe, od strane osnovnog suda u Prištini odbijen je zahtev odbrane da se u svojstvu odbrane svedoka sasluša Aljbin Kurti kao posebna istražna mogućnost, sa obrazloženjem da će on moći da se sasluša u kasnijoj fazi postupka - objasnila je Filipović. 

Istakla je da je uložila žalbu na odluku suda o produžetku pritvora.

Dragiša Milenković uhapšen je 21. juna u Kišnici kraj Gračanice, a tereti se za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike