Lučić: Telekom Srbija smetnja Kurtiju jer je bitan element normalnog života Srba

29.01.2024

23:17

0

Lučić je, govoreći za TV Prva, naveo da je rad Telkoma Srbija na prostoru KiM jasno definisan Briselskim sporazumom

Lučić: Telekom Srbija smetnja Kurtiju jer je bitan element normalnog života Srba
Vladimir Lučić - Copyright Kosovo Online

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da je Telekom Srbija smetnja Kurtijevom režimu jer je srpska kompanija i jedan od bitnih elemenata normalnog života srpskih porodica na KiM.

- Mi omogućavamo internet za preko 30.000 domaćinstava, omogućavamo da se gledaju srpski kanali i omogućavamo mobilnu telefoniju. Ograničavanje ili sprečavanje rada MTS-a je sigurno još jedan korak ka otežavanju života srpskog naroda na KiM, sa planom da se što više Srba istera sa te teritorije - rekao je Lučić.

Lučić je, govoreći za TV Prva, naveo da je rad Telkoma Srbija na prostoru KiM jasno definisan Briselskim sporazumom.

- Samim tim, ovakav napad na našu kompaniju, koji se već kontinuirano dešava u poslednjih godinu dana, očigledno je u sklopu njihove taktike otežavanja Srbima da žive na ovoj teritoriji - istakao je Lučić.

Na pitanje da li će uredba centralne banke u Prištini o zabrani platnih transakcija u dinarima uticati na poslovanje Telekoma Srbija, Lučić je ukazao da je ta odluka štetna samo za srpsko stanovništvo.

- Mislim da je ta odluka štetna za građane ovde, jer mnoge institucije jednostavno prestale da funkcionišu i ne znam kako bi ljudi uopšte primali penzije, plate, a samim tim posredno i naš rad bi bio otežan - objasnio je Lučić, navodeći da je o ovoj temi razgovarao sa predstavnicima međunarodne zajednice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike