Lučić: Tražimo da se smanji pritisak Prištine na Telekom i da Agencija obustavi postupak protiv MTS

29.01.2024

15:11

0

Svesni da više ne mogu da isključe našu kompaniju oni pokušavaju da je ograniče i da joj otežaju rad

Lučić: Tražimo da se smanji pritisak Prištine na Telekom i da Agencija obustavi postupak protiv MTS
Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbije - Copyright TV Arena sport

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da će od predstavnika međunarodne organizacije u Prištini tražiti da se Telekomu omogući normalan rad, kao i da se smanji pritisak vlasti u Prištini na kompaniju, ali i da Agencija za zaštitu konkurencije obustavi postupak protiv MTS-a dok se ne reši sudski spor.

"Ovde smo da se vidimo sa predstavnicima međunarodne zajednice, pre svega sa stranim ambasadama. Biću ovde ovaj i sledeći ponedeljak zato što je bilo teško sve sastanke staviti u jedan dan, a cilj je da pomognemo našoj ćerki kompaniji da se taj pritisak koji vrši prištinska administracija, jednom reši", rekao je on novinarima u Prištini.

On je rekao da očekuje da međunarodna zajednica utiče na to da Agencija za zaštitu konkurencije obustavi postupak protiv MTS-a dok se ne reši sudski spor.

"Sami ste bili svedoci tog pokušaja da se u avgustu isključi naša kompanija, mi smo to uz podršku međunarodne zajednice uspeli da rešimo, međutim pritisak se i dalje nastavlja. Svesni da više ne mogu da isključe našu kompaniju oni pokušavaju da ograniče našu kompaniju i da joj otežaju rad. Krajem decembra smo dobili rešenje da se naša kompanija kažnjava sa 1,5 milion evra za navodno nezakonito preuzimanje kablovskog operatera, ali iza toga se ne krije samo ta novčana kazna, nego pokušaj da se ta četiri kablovska operatera koje smo mi spojili 2019. godine, da se izvrši revizija tog zakona koji su oni promenili baš zbog nas", rekao je on.

Lučić je istakao i da je najveći razlog, da mi na ovim sastancima ukažemo da agencija za zaštitu konkurencije ne poštuje zakone i da se zakoni tumače kada je reč o srpskoj kompaniji na jedan način, a kada je reč o drugim kompanijama na potpuno drugi način.

Prema njegovim rečima kako se ponaša Agencija za zaštitu potrošača nije viđeno ni u jednoj zemlji Evrope.

"Mi smo čak i tražili izuzeće tog direktora agencije. On je još u avgustu izlazio sa tim da će da nas kazni tako da se nadam da će međunarodna zajednica koja zna koliko je bitno da Agencija za zaštitu konkurencije bude nezavisna, da će stati na našu stranu i rešiti ovaj problem", rekao je on.

Lučić je dodao i da se nada da će prestati zastrašivanje radnika Telekoma i podsetio na slučaj iz decembra kada je jedna obična komisija upala sa policijom sa dugim cevima u centar kompanije u Zvečanu gde su ostali nekoliko sati.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike